10 lucruri despre nuci

/ Vizionări: 11322
Tag-uri: ,

10 фактов об орехах

 

 

Nu toată lumea știe că nucile fac parte din topul produselor antidepresive. Ele pot fi folosite nu numai pentru a menține, ci de asemenea, îmbunătăți sănătatea.

 

Alune

 

10 фактов об орехах

 

Alunele au fost cunoscute încă în antichitate. Strămoșii noștri făceau din ele amulete împotriva spiritelor rele și dezastrelor naturale. Acest tip de nuci conţine cantităţi mari de vitamina A si E, îmbunătățește activitatea creierului. Cel mai bine este să le consumaţi crude.

 

Caju

 

10 фактов об орехах

 

Rețetele din bucătăria indiană și asiatică conțin deseori caju. Acestea sunt utilizate pentru a prepara felurile de mâncare întîi şi doi, aperitive, sosuri, deserturi. Caju au capacitatea de a întări sistemul imunitar, îmbunătăţi activitatea cardiacă şi calma chiar şi o durere de dinți. Doar douăzeci de nuci de caju pe zi şi organismul dvs. va primi necesarul zilnic de fier. Înainte de utilizare nucile trebuie prăjite, deoarece în stare crudă nu sunt gustoase.

 

Fistic

 

10 фактов об орехах

 

Fisticul este adesea numit "nuca zâmbitoare". Dar, în ciuda caloriilor reduse și cantităţii mari de minerale și vitamine, nu merită să faceţi abuz. Rata pe zi pentru un adult constituie doar cincisprezece nuci. Fisticul va ajuta la tratamentul bolilor tractului digestiv, tractului respirator, anemiei și icterului, toxicozei în timpul sarcinii, creşte fertilitatea bărbaților.

 

Migdale

 

10 фактов об орехах

 

Persoanelor predispuse la boli de inimă, medicii le recomandă consumul a cel puțin 60 grame de migdale pe săptămână. Migdalele sunt bogate în fosfor, potasiu și fier. Adesea ele sunt utilizate la prepararea deserturilor. În Spania, migdalele sunt considerate nuci de elită. Atunci când cumpărăm migdale, ar trebui să acordăm atenție la nucile mari, fără deteriorări.

 

Nuca

 

10 фактов об орехах

 

În Caucaz, nucul este venerat ca un copac sacru. Acolo puteți găsi copaci mai bătrîni de patru secole. Fructele conţin o cantitate mare de aminoacizi esenţiali, taninuri și minerale valoroase. Ajută la epuizare fizică, anemie, boli ale sistemului nervos, inimii şi stomacului. Folosirea regulată va proteja bărbaţii de impotenţă.

 

Nuci de cedru

 

10 фактов об орехах

 

Despre proprietățile benefice ale nucilor de cedru, a scris încă medicul și savantul medieval Avicenna. Știința modernă a confirmat constatările omului de știință. Nucile sunt bogate în diferite vitamine, macro şi microelemente, cu conţinut scăzut de fibre. Sunt util mai ales pentru copii și persoanele în vârstă. Oamenii predispuşi la obezitate trebuie să limiteze consumul de nuci de cedru.

 

Alune braziliene

 

10 фактов об орехах

 

Cele mai delicioase fructe cu coajă lemnoasă sunt considerate nucile din Brazilia. Acestea sunt folosite la prepararea salatelor și deserturilor. Doar două nuci pe zi şi organismul dvs. va primi necesarul zilnic de seleniu, lipsa căruia duce la îmbătrânirea prematură. Pe lângă aceste proprietăţi, alunele braziliene vă vor oferi o rezervă de energie, o piele frumoasă, netedă și vor reduce riscul bolilor de inimă şi cancer.

 

Nucă de cocos

 

10 фактов об орехах

 

Cele mai mari nuci din lume sunt nucile de cocos. Greutatea unei nuci poate ajunge până la patru kg. În afară de un bun gust şi aromă, nucile sunt bogate în vitamina B, macro-și microelemente. Efectul benefic asupra sistemului imunitar, vedere, sistemul digestiv, glanda tiroidă. Laptele din nuca de cocos are un efect de întinerire.

 

Arahide

 

10 фактов об орехах

 

Există aproximativ 70 de specii. Arahidele sunt un excelent antioxidant. Ele îmbunătăţesc vederea, auzul și memoria. Sunt folosite nu numai ca aliment, ci și ca materie primă în industria chimică la fabricarea materialelor plastice, firelor sintetice și cleiului.

 

Castane

 

10 фактов об орехах

 

Hrana preferată a multor francezi și italieni sunt castanele. Franța, chiar sărbătoreşte Ziua castanului. În această zi peste tot în țară plutește mirosul de castane prăjite, care vine de la mangalurile stabilite în străzi. Toate cafenele se bucură de mâncăruri delicioase cu adaos de castane. Acestea pot fi supe, sufleuri, salate, produse de patiserie, deserturi delicioase. Dar, pentru alimentare sunt potrivite numai fructele castanului comestibil. Ele sunt bogate în fibre, vitaminele C şi B. Nutriţioniştii recomandă vegetarienilor să includă castane în dieta lor.

 

 

Sursa: greenhunter.ru