10 motive pentru a refuza OMG şi a consuma numai produse naturale şi organice

/ Vizionări: 5406

10 motive pentru a refuza OMG şi a consuma numai produse naturale şi organice 

 

1. OMG-uri sunt o alimentaţie nesănătoasă.

Experţi de la AAEM (Academia Americană de Medicina Mediului) îndeamnă pe toţi medicii să prescrie pacienţilor lor dieta, din care ar fi eliminate toate produsele OMG. Şi există un motiv. Despre maladiile cauzate de OMG-uri, se scrie din 1996, însă efectul (legislativ) deocamdată nu s-a văzut.

2. Contaminarea cu OMG-uri este pentru totdeauna.

Seminţe de plante modificate genetic călătoresc pe calea aerului la fel ca şi seminţe de plante obişnuite. Deci este imposibil de a curăţa complet lumea de OMG-uri, dacă această tehnologie va devine şi mai răspândită, efectele nocive (deocamdată potenţiale) vor creşte ca o avalanşă.

3. O GM-uri cresc utilizarea erbicidelor.

În cursul perioadei 1996 - 2008, numai în SUA au fost folosite suplimentar mai mult de 383 de milioane de funţi de erbicide.

4. Ingineria genetică poate duce la efecte secundare teribile.

Şi cel mai rău lucru este că noi nu ştim la care. Intervenţia în materialul genetic al plantelor înseamnă intervenţia în materialul genetic al omului care mănîncă această plantă. Consecinţele pot să nu apară deloc, pot apărea peste cîţiva ani, dar pot - peste cîteva generaţii.

5. Supravegherea guvernamentală a industriei OMG este prea delicată.

Majoritatea riscurilor asociate de producţia şi consumul OMG-urilor, guvernele pur şi simplu le ignorează. Nu există nici un test obligatoriu de siguranţă, nu există cerinţe pentru cercetări de laborator, nu se efectuează colectarea datelor statistice.

6. Biotehnologii din industria alimentară folosesc metode ale "ştiinţei de tutun".

Cercetările ştiinţifice, care studiază produse OMG, de multe ori sunt finanţate de producători. Este doar un singur scop - a obţine un rezultat "ştiinţific" necesar, înregistrat pe hîrtie.

7. Cercetătorii independenţi sunt sub presiune.

În acelaşi timp, cei care încearcă să afle adevărul despre OMG-uri sunt sub presiunea din partea companiilor. Acest lucru se face, de exemplu, prin intermediul avizelor negative la astfel de lucrări, care pot preveni cu uşurinţă editarea lor.

8. OMG-uri dăunează natura.

Nu numai omul, ci, de asemenea, aerul nostru, animale, păsările, solul.

9. OMG-uri nu cresc randamentul şi fac ca lumea să suferă de foame.

Etichetarea produselor OMG a început din 1 iulie
Etichetarea produselor OMG a început din 1 iulie

Un mit comun –OMG-uri cresc volumul de producţie. Însă acest lucru nu este întotdeauna. Metodele în care OMG-urile nu sunt folosite, sunt capabile să crească randamentul pînă la 79%, iar metodele OMG numai reduc preţul de producţie, volumele sunt aproape întotdeauna aceleaşi.

10. Anunţînd boicotarea produselor OMG, dvs. arătaţi industriei că producţia ei nu este necesară pe piaţa produselor alimentare şi ajutaţi la crearea unei reacţiei negative la consumator faţă de această tehnologie de producere.

În anul 1999 în Europa au mers deja la o limitare semnificativă a produselor OMG - din cauza scandalurilor, pe care le-ar putea organiza consumatorii nemulţumiţi. În Statele Unite, OMG-uri sunt deja interzise de astfel de giganţi, cum ar fi WallMart, Starbucks, Danon, Yoplait.

 

 

Sursa: vegetarian.ru