15 motive pentru a renunța la carne

/ Vizionări: 6700

 

15 серьёзных причин, чтобы отказаться от мяса

 

 

 

1. Carnea conține doar 35% din substanțe nutritive. Plantele - 90%. Astfel, eficiența alimentelor de origine animalieră (raportul dintre energia produsă din asimilarea cărnii şi energia cheltuită pentru digestie) este foarte mică.

2. Carnea nu conţine aminoacizi care nu pot fi înlocuiţi cu alte produse.

3. Justificând consumul cărnii, oamenii se referă la faptul că carnea conține vitamina B12, care lipseşte în plante. Cu toate acestea, există și alte modalități de a obține această vitamină - de exemplu, dezvoltarea microflorei intestinale la consumul alimentelor crude.

4. Carnea conține proteine străine organismului nostru, care inhiba microflora utilă.

5. Carnea acidifică suplimentar mediul intern al organismului, ceea ce inhiba bacteriile fixatoare de azot în tractul respirator, cu cât mai puțin organismul absoarbă azot din aer, cu atât mai mult creşte nevoia în alimente.

6. Cantitatea suplimentară de proteine și purine conţinute în carne formează în organismul uman o mulţime de reziduuri acide - acidul uric, cauzând zgurificarea și intoxicarea organismului.

7. Carnea este puternic contaminată cu bacterii de putrefacţie, ouă de limbrici. În plus, carnea animalului sacrificat este contaminată cu mai mult de 200 de hormoni dăunători pe care le elimină animalul îngrozit atunci când este dus la sacrificare.

8. Carnea conține o mulțime de substanţe extractive, prin urmare creşte în plus pofta de mâncare, ceea ce duce la supraalimentare.

9. Pentru digestia cărnii sunt necesare 6-8 ore (legume – 4, fructe - 1), astfel încât la următorul consum carnea nu se digeră definitiv și începe parțial să putrezească.

10. Metanul distruge vitamina B6, care controlează procesul de creștere a celulelor și devine un agent cancerigen, depunându-se în țesutul subcutanat în lipoame, papiloame, polipi.

11. Carnea peştilor este la fel de nocivă (aceeaşi otravă de cadavru, în plus, toți peștii de apă dulce sunt infectaţi cu ouă de tenie).

12. În special, este dăunătoare supa din carne. Supa pentru întărire, de fapt, este compusă din deşeuri formate în timpul vieţii animalului.

13. Toate cele spuse se aplică în totalitate şi la produsele din carne. În plus, cârnații, șunca, crenvurştii conţin aditivele dăunătoare.

Gelatină din supă cu oase este de asemenea dăunătoare (concentrat ).

14. După consumul alimentelor din carne apare o greutate, somnolenţă, oboseală, iritabilitate. Se dezvoltă irascibilitatea și agresivitatea.

15. Iată ce a scris despre dieta bazata pe carne scriitorul și medicul rus Veresaev. Când în anii 20 i s-a oferit o rație academică, destinată savanţilor, carnea a fost suficientă doar pentru o jumătate de lună. Și d-lui a observat că în primele două săptămâni în familie a dominat o dispoziţie tipică pentru carne – greutate mentală, somnolenţă. Atunci când carnea se termina apărea o dorință de a lucra, starea de dispoziţie era foarte bună, şi corpul - mobil".

 

 

Sursa: vk.com