ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

23 de surse din care vegetarienii isi pot lua proteinele




 

Daca ai fost vreodata vegetarian, sigur te-ai lovit macar o data de intrebarea “De unde iti iei proteinele?”. Exista peste tot o idee gresita potrivit careia omul are nevoie de produse animale pentru ca organismul acestuia sa-si ia suficiente proteine, insa nu trebuie decat sa inserezi 2, 3 surse din aceasta substanta la fiecare masa, fie ea chiar si din legume.

Proteinele contin aminoacizi care sunt benefici pentru sanatate. Exista 9 aminoacizi de care are nevoie organismul nostru, iar produsele animale le contin pe toate, dar daca esti vegetarian poti sa stai linistit. Insereaza cele 2 sau 3 surse de proteina vegetala si ai rezolvat problema.
Cantitatea de proteina pe care trebuie sa o consume un om pe zi depinde mult de greutatea acestuia si de tipul de activitati pe care le face. In principiu, un om ar trebui sa manance 0,8 grame de proteina pentru fiecare kilogram. Asadar, daca ai 63,5 kilograme, ai nevoie de 63,5 x 0,8 = 50,8 grame pe zi.

Am facut o lista cu 23 de surse de proteine pe care le poti gasi in alimentele vegetale, asa ca ai de unde alege.

1. Tempeh (un amestec de boabe intregi de soia, cu diferite cereale intregi): 41 grame per cana
2. Linte: 18 grame per cana
3. Lapte de soia: 11 grame per cana
4. Boabe de edamame: 20 de grame per cana
5. Seitan (carne vegetariana din gluten de grau): 19 grame la 85 de grame
6. Tofu: 20 de grame per jumatate de cana
7. Mazare: 9 grame per cana
8. Orez brun: 5 grame per cana
9. Orez alb: 4 grame per cana
10. Broccoli fiert: 4 grame per cana
11. Seminte de floarea-soarelui: 6 grame per un sfert de cana
12. Quinoa: 9 grame per cana
13. Spanac fiert: 5 grame per cana
14. Avocado: 4 grame per cana
15. Paine din cereale integrale: 7 grame la 2 felii
16. Fasole neagra: 15 grame per cana
17. Caju: 5 grame pe un sfert cana
18. Paste de gris integral: 8 grame per cana
19. Seminte de Chia: 5 grame per 2 linguri
20. Semintele de in: 4 grame per 2 linguri
21. Bulgur: 5,5 grame per cana
22. Unt de arahide: 8 grame per 2 linguri
23. Orz: 3,5 grame per cana

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 28 octombrie 2014 16:14
Vizualizări: 1996

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
59
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
48
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
202
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
156