24 de membri ai Parlamentului Uniunii Europene cer măsuri urgente – Pentru a salva planeta trebuie să trecem la vegetarianism!

/ Vizionări: 644

24 de membri ai Parlamentului Uniunii Europene cer măsuri urgente – Pentru a salva planeta trebuie să trecem la vegetarianism!

24 de membri ai Parlamentului UE i-au expediat președintelui Comisiei Europene un mesaj, insistînd asupra stopării industriei zootehnice, precum și trecerea la promovarea alimentației vegetale.

În mesaj ei au menționat necesitatea reducerii consumului, cel puțin cu 30% pînă în 2030, pentru a atinge scopurile de schimbare a climatului global, să reducă presiunea asupra bazinelor acvatice și să reducă frecvența aparițiilor maladiilor cronice serioase, generate de consumul de carne și produse lactate.

OMS a negat informaţiile privind aderarea vegetarianismului şi dietei crude la maladii mintale
OMS a negat informaţiile privind aderarea vegetarianismului şi dietei crude la maladii mintale

În scrisoarea adresată Comisiei Europene se arată: „Știința ne dă clar de înțeles că reducerea consumului de carne și a produselor lactate este necesar pentru a atinge o reducere semnificativă a emisiilor de carbon”.

De asemenea, în scrisoare se menționează consecințele negative pentru sănătate a consumului cărnii și produselor lactate.

Consumul excesiv al produselor de origine animală în țările UE își are contribuția sa la apariția maladiilor cronice severe. Oamenii care consumă alimente vegetale, deseori, au o masă corporală mai mică și un risc mai mic al dezvoltării diabetului, maladiilor cardio-vasculare și ale unor forme de cancer, asta în timp ce bolile cronice provoacă 80% din mortalitatea în țările UE. Alimentația vegetală are proprietăți de protecție împotriva multor malarii cronice.

Vegetarianismul şi viitorul planetei
Vegetarianismul şi viitorul planetei

În 2008, un studiu publicat în revista Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că reducerea subvențiilor politicii agrare a UE pentru produsele lactate și carne ar permite evitarea a 12,844 de cazuri de deces cauzate de ictus și maladiile inimii, presupunînd că consumul grăsimilor sarutare se va reduce doar cu 1%. Și asta este o estimare conservatoare. Dacă reducerea acestor subvenții va influența asupra consumului într-o măsura mai mare, așa cum a fost observat în Finlanda (5%) și Polonia (7%), atunci numărul vieților salvate ar putea fi cu mult mai mare.

Printre recomandări este și cea privind sporirea informării societății privind consecințele negative pentru sănătate a consumului de carne, precum și recomandări privind interzicerea publicității cărnii afumate și a altor produse din carne – mai ales în lumina clasificării Organizației Mondiale a Sănătății a cărnii roșii și a celei procesate, drept cancerigeni – ceea ce va trebui să reducă și mai mult cererea la carne.

Oamenii încep să înțeleagă că consumul de carne, sănătatea și mediul ambiant sînt legate între ele. Este un mare pas în direcția corectă.

 

Sursa: Riseofthevegan.com