30 de ierburi și plante pentru ceai

вкусный чай

 

Îmi aduc aminte că în copilărie nu puteam să înțeleg de ce bunicul meu nu bea ceaiul din magazin "ca toți ceilalți oameni", ci mereu își face ceai cu plante sau ierburi. Anii au trecut și iată că și eu am "apreciat" aceste ceaiuri din plante, și mirosul lor de fiecare dată îmi aduce aminte despre copilăria fericită, petrecută la țară, la bunel. Să ne uităm ce ierburi și plante pot fi folosite pentru ceai și ce efecte benefice au.

Coaja de stejar – proprietăți, aplicare, rețete
Coaja de stejar – proprietăți, aplicare, rețete

Plantele pentru ceai sunt acele plante care au un gust plăcut atunci când sunt infuzate. Putem folosi frunzele, crengile, mugurii, florile, chiar și rădăcinile a unor specii de plante.

Unele plante dezvăluie gustul doar atunci când frunzele sale sunt fermentate, iar fiind uscate sau crude, gustul lor este șters și ierbos, ca, de exemplu, frunzele de căpșune și fragi.Astfel de plante cum ar fi ivan-ceaiul, pot fi atât fermentate, cât și pur și simplu infuzate frunzele de vârf și florile uscate. Prin fermentare gustul său se face mai bogat, cu note de cafea și cicoare. Ivan-ceaiul fermentat este unul dintre cele mai pline de gust băuturi de ceai. Doar infuzia de coajă de stejar sau de conuri de arin se poate compara cu acesta în săturarea culorii și gust viu, dar aceste nu se beau ca ceai, ci ca un remediu.

Un gust foarte bogat și aromă uimitoare are crețușca. Dar această plantă este atât de parfumată că nu oricine poate savura ceaiul făcut din florile sale, deoarece aroma și gustul său pot fi chiar prea dulci și siropoase. Dar este foarte bună ca un supliment la alte plante, dând ceaiului aromă de miere.

Coaja de ceapă: proprietăți curative
Coaja de ceapă: proprietăți curative

Frunzele de vișină sunt foarte bune și ca un ceai aparte și ca un supliment la alte băuturi, au un gust dulce, ușor strepezit. Dar dacă sunt utilizate fără alte plante, dau un gust puțin ierbos, care nu le place chiar tuturor. Prin urmare, frunzele de vișin (și cireș) pot fi combinate cu frunzele de stejar sau arțar.

Coacăzul, menta, roinița, salvia, zmeura și mușețelul sunt regii și reginile a ceaiurilor de plante datorită bunului său gust, vitaminelor, aromei și beneficiilor. Aceste plante pot fi băute proaspete, uscate sau fermentate.

Dacă doriți să faceți un ceai într-adevăr delicios și util, ar fi bine să-l colectați cu propriile sale mâini. Sau să-l cumpărați (sau primiți ca cadou) de la oameni buni, care tratează ierburile cu dragoste ca și pe frații / surorile sale mai mici.

Lista plantelor pentru ceai (frunze, flori)

1. Ivan-ceai.

2. Crețușca.

3. Coacăz.

4. Zmeură.

5. Afine.

6. Merișoare.

7. Mentă.

8. Roiniță.

9. Nepeta.

10. Urzica moartă albă

11. Tei.

12. Cireș (vișin).

13. Căpșună (frag).

14. Stejar.

15. Arțar.

16. Mure.

17. Măceș.

18. Salvie.

19. Sunătoare.

20. Urzică.

21. Cimbru.

22. Mușețel.

23. Trifoi.

24. Badan.

25. Lemongrass.

26. Iasomie.

27. Isop.

28. Șovârf.

29. Lavanda.

30. Păr.

31. Iarbă-neagră.

32. Mătăciune.

33. Fenic.

34. Tarhon.

35. Nuc

 

Sursa: rodovid.me