ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

7 mari vegetarieni ruși (+Foto)

1. Lev Tolstoi

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”.

2. Ivan Poddubnîi

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

Ivan Poddubnîi este un viteaz voinic, omul-legendă, care la vîrsta de 67 de ani i-a învins pe cei mai puternici luptători ai Americii, cîntărea peste 120 de kilograme și era vegetarian. Astăzi, interesul față de Ivan Poddubnîi este viu nu doar din partea celor ce vor să renunțe la carne în cercurile sportive, dar și printre vegetarieni. Fenomenul lui Poddubnîi dacă nu demonstrează prioritatea vegetarianismului în dieta sportivă, atunci cel puțin oferă certitudinea că un om puternic nu este numaidecît cel care mănîncă la prînz un picior de oaie cu slănină.

3. Nikolai Rerih

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

Spre deosebire de Tolstoi, Rerih nu se temea de sînge sau de animalele sacrificate. Este vorba despre convingerea profundă – alimentele curate nu sunt doar chezășia unei reîncarnări cu succes, dar și a dezvoltării mintale.

4. Ivan Pavlov

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

Cunoscutul fiziolog, laureatul Premiului Nobel, Pavlov este cunoscut în primul rînd prin faptul că a creat o știință a activității neurologice superioare, precum și că efectuate experiențe cu cîinii, provocîndu-le reflexe condiționate. Aceste experimente asupra animalelor, totuși, l-au determinat pe Pavlov să renunțe la carne. În cadrul testelor, savantul a demonstrat că produsul final al dezintegrării proteinei animale, acidul uric, conduce la iritare sporită și nervozitate. Potrivit memoriilor contemporanilor săi, Pavlov nu era vegetarian curat – din cînd în cînd, își permitea să se mai „irite”.

5. Nikolai Fiodorov

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

Nikolai Fiodorov – filozof-cosmist, unul dintre cei mai mari savanți ruși, futurolog, „Socrate de Moscova”. Renunțarea la carne a fost determinată atît de filozofia cosmismului, potrivit căreia universul este un sistem structurat și de aceea, fiecare particulă a lui este prețioasă, cît și de modestia filozofului, renunțarea la orice fel de violență.

6. Andrei Beketov

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

În 1878 a fost publicat articolul lui Andrei Beketov „Alimentația omului în prezent și viitor” – prima compunere rusă despre vegetarianism.

Vestitul botanist, promotorul științei, activist și bunelul poetului Blok, el a devenit predecesorul mișcării lui Tolstoi. Se spune că anume articolul lui Andrei Beketov l-a determinat pe scriitorul Tolstoi să renunțe definitiv la carne.

7. Ivan Efremov

1. Lev Tolstoi. Cînd avea 50 de ani, Lev Tolstoi a devenit martorul tăierii unui porc. Însă pentru a simți suferințe și mai mari, Tolstoi a mers în regiunea Tula la o măcelărie. Imaginea unui taur în agonie l-a determinat să prefere vegetarianismul: „Alimentația mea constă în special, din terci fierbinte de ovăz, pe care îl mănînc de două ori pe zi cu pîine de grîu”...

Ivan Efremov – unul dintre cei mai puternici scriitori-fantaști, paleontolog, filozof-cosmist – era vegetarian. Motivul renunțării la carne a devenit convingerea lui Efremov în faptul că dezvoltarea culturii umane nu e posibilă fără renunțarea la carnea animalelor cu sistem nervos central dezvoltat.

 

Sursa: russian7.ru

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
140
Sfinxurile au jucat un rol important în lumea antică, dacă ne luăm după numeroasele lor sculpturi și reprezentări. Sfinx...
40
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
163
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
129