7 motive pentru a renunţa la dulciuri: sanatatea dvs. este în pericol

/ Vizionări: 13924

7 motive pentru a renunţa la dulciuri: sanatatea dvs. este în pericol

7 motive pentru a renunţa la dulciuri: sanatatea dvs. este în pericol

Haine periculoase pentru sănătate
Haine periculoase pentru sănătate

Ciocolata, bomboane, biscuiţi, prăjituri, cifle cu zahăr, gogoaşe, turte ... Cât de multe ispite dulce! Uneori este pur şi simplu imposibil să-ţi refuzi plăcerea de a mânca ceva gustos. Cu toate acestea, trebuie să cunoaştem măsura, pentru că în afară de dinţi deterioraţi şi talie, pe amatorii  dulcurilor îi aşteaptă încă o mulţime de probleme cu sănătatea.

Desigur, nu putem evita dulciuri cu totul – acestea conţin carbohidraţi, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Celulele noastre sunt în întregime dependente de aportul regulat al glucidelor, deoarece acestea oferă o recuperare de energie. În plus, zahărul contribuie la producerea  serotoninei – “hormon al fericirii ". Dar, dacă slăbiciunea pentru dulciuri se transformă într-o pasiune, pot apărea probleme grave cu sănătatea. Recent, oamenii de ştiinţă au reuşit să descoperă foarte mult fapte noi cu privire la pericole de produse zaharoase.

Efectele secundare ale "vieţii dulce":

Principalii inamici ai dinților
Principalii inamici ai dinților

Infertilitatea. Un studiu recent efectuat de specialişti de la Universitatea Harvard au arătat că consumarea cantităţilor mari de dulciuri afectează producerea de testosteron si estrogen.

Zahărul măreşte nivelul de lipide produse de ficat, şi ele, la rândul lor, reduc nivelul de proteine speciale - SHBG. Anume SHBG este responsabil pentru echilibrul între nivelurile sanguine de testosteron şi estrogen, ale căror lipsă poate duce mai tarziu la dezvoltarea infertilităţii.

Stomatita cancidozică. Doamnele care nu pot rezista la o bucăţică de tortă sau ciocolata, sunt mai susceptibile la candidoză (candidoza urogenitală). Este cunoscut faptul, că candidoza este cauzată de ciuperci din genul Candida. Ele trăiesc aproape în fiecare fiinţă umană, dar boala are loc numai atunci când acestea devin prea multe. Cel mai des, acest lucru se întâmplă la luarea antibioticelor, dar pot provoca o creştere a activităţii de fungi  şi alimente, bogate în carbohidraţi, adică, dulciuri.

Legumele curățate pot fi mai periculoase decît cele nespălate
Legumele curățate pot fi mai periculoase decît cele nespălate

Cancer de intestin. Savanţii americani, de asemenea, avertizează că una dintre consecinţele triste ale dependenţei de dulciuri este cancerul. Consumarea cantităţii mare de produse de patiserie impune pancreasul să producă puternic insulin, acest fapt ar putea provoca formarea tumorilor maligne în intestin. O astfel de concluzie a fost făcută de către medicii pe bază de observare a câteva mii de femei.

Dulciuri sunt dăunătoare pentru creier. O îngrijorare deosebită în rândul savanţilor cauzează efecte negative posibile ale dulciurilor asupra creierului uman. Experţii spanioli spun că,  zahărul afectează în mod negativ creierul.

Oamenii de stiinta au studiat la şoareci o boală ereditară rară, sindromul de Laforêt. La această boală, glicogenul, începe să fie stocat în celulele creierului. Ca urmare, se dezvoltă convulsii epileptice, tulburări motorii şi debilitate mentală.

Wi-Fi este dăunătoare sănătății?
Wi-Fi este dăunătoare sănătății?

Pentru că în celulele creierului “să nu se depună” glycogen, organismul produce 2 tipuri de proteine speciale. Pentru fiecare din aceste proteine răspunde o anumită genă. În caz de deterioare a uneia dintre gene, se dezvolta sindromul Laforêt.

 

Sursă  cu link pe www.passion.ru