A dat naștere la 60 de ani

/ Vizionări: 3326

родила в 60

 

"Nu sunt o vedetă, n-am vrut să fac zarvă", spune moscovita de 60 de ani care recent a născut o fetiță.

Mame – video social (în rusă)

”O lună întreaga am trăit în liniște până când începuserăm să perfectăm actele, - spune Galina Shubenina. – De atunci au început să apară întrebările, dar nu sunt Alla Pugaciova, n-am vrut ca lumea să vorbească despre asta. Nici chiar rudelor n-am povestit despre nimic până la momentul de naștere”.

Dar oricum n-ar fi, un asemenea caz e greu de ascuns. Căci nu e de glumă - la 60 de ani a dat naștere unei fetițe sănătoase pe nume Cleopatra, cu o greutate de 2830 de grame și înălțime de 49 cm! Minunea a avut loc pe 13 ianuarie.

Privind la Galina zâmbitoare și strălucind de fericire, nu-ți vine să crezi că are 60 de ani. Desigur, femeia nu arată chiar foarte tânără, dar are atât de multă energie, că o poate invidia și orice tânăr de 30 de ani.

- Acum 10 ani a decedat singurul meu fiu, - spune ea. – A avut 29 de ani, copii nu avea. Am rămas singură, dar am vrut foarte mult să am o familie normală.

În 2008, Galina l-a întâlnit pe Alexei Khrustaliov, un bărbat de 45 de ani. Ambii frecventau un club de dans pentru pensionari, și dansau pe ritmurile nebune de foxtrot. Dar atunci nici nu-și puteau imagina până unde vor ajunge.

- În 2010 ne-am căsătorit, iar cu patru ani mai târziu am rămas însărcinată - spune femeia.

Despre vestea bună Galina i-a povestit soțului la micul dejun, și după o tăcere lungă el a putut rosti doar un singur cuvânt: "Cum?"

Aceeași întrebare au pus Galinei și reporterii. "Cum, să ne scuzați, ați rămas însărcinată în această vârstă? Eco?"

Dar Galina a evitat subiectul delicat. Ne-am bazat, a spus ea, pe propriile forțe, iar chiar dacă făceam o inseminare artificială, oricum nu povesteam despre asta reporterilor.

Sarcina a fost atât de ușoară, încât Galina cu burtica rotunjită creștea legume în grădină și dansa rock 'n' roll.

- Galina a purtat copilul până la capăt și i-am făcut o cezariană – povestește ginecologul Nestor Meshi. - După trei zile, femeia împreună cu copilul au fost externați.

În timpul interviului, Cleopatra, numită în onoarea bunicii de 96 de ani, a dormit liniștit în pătuțul său.

- Fetița este foarte calmă, n-am probleme cu ea - zâmbește Galina. – O alăptez natural, nu-i dau nici un fel de amestecuri. Soțul lucrează. Apropo, am început să ne gândim că mai vrem un al doilea copil.