A fost creată o turbină eoliană care funcţionează la viteza scăzută a vîntului (+Video)

/ Vizionări: 5100

Создан ветрогенератор, работающий при низкой скорости ветра 

 

Un veteran din al doilea război mondial inventează turbina eoliană prietenoasă păsărilor
Un veteran din al doilea război mondial inventează turbina eoliană prietenoasă păsărilor

Compania Mass Megawatts Wind Power a decis să aleagă o abordare neobișnuită la crearea turbinelor eoliene care funcționează la viteza scăzută a vântului. Inginerii au dezvoltat un proiect de moară de vânt, avînd o turbină cu multe axe (Multi-Axis Turbo system, MAT) și așa-numitul sistem de intensificare, completare funcţională: MMW Augmenter. Potrivit creatorilor, tehnologiile noi fac posibilă creșterea vitezei vântului care ajunge la turbine și triplează puterea de ieşire a morii de vînt.

 

Reprezentanții companiei Mass Megawatts Wind Power (MMWP) din orașul Worcester, Massachusetts (SUA), au declarat că prin unirea sistemelor MAT şi MMW Augmenter, ei au reușit să creeze o tehnologie pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, foarte benefică pentru a fi utilizată în zonele caracterizate prin viteze relativ mici ale vîntului. De asemenea, au menţionat că turbinele eoliene noi sunt capabile să crească capacitatea de producție în regiunile cu vînt.

Pentru a crește viteza vîntului, sistemul de intensificare a fluxului de vînt folosește un dispozitiv de focalizare a vântului destul de simplu și ieftin. Specialiștii din Mass Megawatts Wind Power, susțin că produsul lor va permite companiilor energetice să uite de construcția turnurilor mai înalte de 25 metri, care sunt necesare pentru funcţionarea turbinelor eoliene în unele zone. Acest lucru, la rîndul său, va duce la o reducere a costurilor de materiale și echipamente, precum și va accelera procesul de producție și de instalare a turbinelor eoliene.

 

 

 

 

Potrivit companiei, lucrul asupra noului sistem MMW Augmenter se apropie de final. Inginerii au de gînd să construiască un prototip cu folosirea MMW Augmenter şi MAT, în viitorul apropiat. Turbina eoliană va fi utilizată pentru testarea, colectarea și analiza datelor.

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137