A fost lansată inițiativa introducerii dansului popular drept disciplină școlară

/ Vizionări: 1406

Народный танец предлагают ввести в школьную программу

Cîțiva coregrafi din Republica Moldova au venit cu inițiativa introducerii unei noi discipline opționale în școlile din țară – dansul popular. Aceștia au adresat o scrisoare în acest sens Guvernului, Ministerului Educației și Culturii.

„Considerăm că această disciplină educațional-culturală trebuie să devină obligatorie, deoarece, pe lîngă dezvoltarea fizică armonioasă, ar contribui la păstrarea identității noastre culturale. Dansul popular este cartea de vizită a țării noastre. Nici o altă artă nu a reușit să ne reprezinte în lume atît de frumos și destoinic ca dansul popular. Acest fapt ar da posibilitate actualei generații și celor viitoare să se dezvolte multilateral din punct de vedere cultural, estetic, etic, moral și spiritual, va educa patriotismul, dragostea de pămîntul natal, dragostea față de frumos”, a afirmat Antip Țarălungă, citat de moldpres.md.

Șeful Direcției învățămînt preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, a declarat că nu este necesară introducerea acestei discipline în mod obligatoriu, deoarece sînt centre de creație a copiilor în fiecare raion.

Autor: Alina Popescu-Para

 

SURSA: NOI.MD

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137