A observat ceva straniu pe cer şi a pornit filmarea. Ce a surprins în imagini l-a lăsat fără cuvinte

/ Vizionări: 2838

Королевская вспышка – необычное световое явление

Uneori suntem martorii unor fenomene meteorologice care ne surprind prin nefirescul lor şi dacă nu le înţelegem cu adevărat, ni se pot părea cu totul ireale. Este şi cazul acestui biciclist care a avut şansa să observe printre nori o rază luminoasă care se mişca destul de rapid creând senzaţia că avea în faţă un fascicul de lumină provenind parcă de la o navă extraterestră.

În Greenwood, Indiana, SUA, un biciclist se afla la o plimbare obişnuită, când, ridicându-şi privirea, a observat printre nori un fascicul de lumină care se mişca aproape controlat de parcă cineva ar fi mânuit cu multă abilitate o lanternă uriaşă.

Nori uimitor de frumoși (Foto)
Nori uimitor de frumoși (Foto)

Impresionat de acest fenomen neobişnuit, bărbatul a pornit camera telefonului mobil pentru a surprinde cât mai fidel mişcarea acestei raze printre norii plumburii care prevesteau cel mai probabil o furtună. Trebuie să remarcăm ineditul efectului vizual oferit de spectacolul de lumini şi umbre şi de asemenea suspansul creat de acest fenomen natural.

Fenomenul este cunoscut sub denumirea de „Crown Flash” şi chiar dacă nu vă vine să credeţi, acest lucru este cât se poate de real. Cristalele de gheaţă îşi schimbă rapid orientarea datorită norului de furtună care generează fluctuaţii electromagnetice diferite. Cristalele de gheaţă din atmosfera superioară se aliniază în direcţia unui câmp magnetic puternic. Iată de ce se întâmplă chiar deasupra un nor de furtună şi nu în mijlocul zilei atunci când cerul este senin.

 

 

Sursa: livebiz.ro