Absența copiilor în familie reduce durata vieții soților

/ Vizionări: 2704

Отсутствие детей в семье сокращает жизнь супругов 

 

Cercetătorii danezi au ajuns la concluzia că lipsa copiilor crește riscul de deces prmatur atît în rîndul bărbaților cît și al femeilor, relatează news.zn.ua.

 

Cum să facem copiii fericiţi?
Cum să facem copiii fericiţi?

Oamenii de știință au studiat starea a mai mult de 21 mii de cupluri care urmau să treacă examenul ultrasonografic. S-a constatat că femeile care nu au reușit să conceapă, de patru ori mai des decedau prematur decît cele care aveau copii. 

Cifra a fost de 316, conform statisticilor pentru anii 1994-2005. În acest timp, s-au născut 15149 copii, au murit 96 de femei și 220 bărbați. Potrivit oamenilor de știință, cuplurile care au reușit să aibă un copil, nu le amenințpă moartea timpurie. Acest lucru în special afectează femeile.

Femeile fără copii sînt de patru ori mai mult predispuse de a muri de boli cardiovasculare, cancer și accidente. La bărbați, riscul corespunzător este de două ori mai mare.

Psihologii nu exclud faptul că un rol important aici îl are stresul suportat de cuplurile disperate de a avea un copil. Toate acestea pot duce la faptul că oamenii pur și simplu "cedează".

 

 

Sursa: moldovenii.md