Abţinerea de la mâncare în religiile lumii

/ Vizionări: 6874

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Abţinerea de la produsele alimentare în religiile lumii Pozitii, inclusiv pe termen lung, există multe religii, şi cel mai probabil cunoscut dintre ele - Ramadan, un calendar lunar islamic lună. Este în această lună îngerul Gabriel a dat profet, primul din cele revelaţii divine, care a devenit baza Coranului. Pe tot parcursul lunii observat o rapid stricte. Spre deosebire de creştin, el nu este în abstinenta de la anumite alimente, precum şi refuzul de a mânca şi bea în timpul zilei. Mânca şi bea poate fi orice, dar numai pe timp de noapte, "până când nu se poate distinge firul alb al zorilor de negru, si apoi rapid până la noapte ...". A lungul timpului, a adăugat şi a interdicţiilor moderne - de exemplu, guma de mestecat. Musulman este, de asemenea, interzisă arome inhala, inot, jocuri de noroc, da injectii, ia medicamente, spalatul pe dinti (din cauza posibilităţii de ingestia de apă) şi fumatul. Apropo, spunând că în timpul Ramadanului a reuşit să renunţe la fumat, chiar şi cei care nu sunt în măsură să scape de acest obicei 10-20 de ani de zile. Se crede că în Ramadan, Allah creşte importanţa fiecăruia dintre ele de 700 de ori, şi Shaitan (Satana) în această lună legat, asa ca face lucruri bune, musulmanii au devenit mult mai uşor decât în alte luni. Pentru că musulmanii sunt încercaţi să vă amintiţi mai mult timp lui Allah, citiţi Coran şi milostenie. Acesta a fost în Ramadan, mulţi credincioşi fac pelerinaj la Mecca. Ramadan este o sărbătoare, astfel încât luni întregi, cu lăsarea întunericului începe un festin. Fiecare casă bucătar toate cele mai delicioase - şi, desigur, în mod obligatoriu pilaf. Dar, cu siguranţă, cel mai ambiţios festival începe cu sfârşitul Ramadanului - cu dulciuri, distracţie şi cântece. De datoria fiecărui musulman - pentru a face înainte de sfârşitul Ramadanului o mica taxa pentru săraci, astfel încât acestea ar putea lua parte la festivitati.

Turişti blocaţi în acest moment, în ţările musulmane, cu care se confruntă cu faptul că de cele mai multe cafenele si restaurante zile vor fi închise. Încalcă normele de Ramadan in locuri publice nu este recomandat chiar şi pentru ei - de băut, fumat şi guma de mestecat au în camera lui de hotel.

Dar, în iudaism, nu există decât zi rapid prevăzute în legea mozaica (deşi mai târziu au fost instalate câteva posturi). Acest Yom Kippur, Ziua Judecatii, zi de pocăinţă, răscumpărare şi Curtea Supremă. El completează de zece zile de pocăinţă, atunci când pe fiecare persoană pentru a administra Curtea Supremă de Justiţie a evaluat toate crimele pentru anul de caz şi se determină soarta acestuia. Istoria Yom Kippur datează din timpuri biblice, atunci când Dumnezeu prin Moise a dat evreilor legea. Tora prevede în acea zi nu a făcut nimic în afară de pocăinţă, în sens literal - este interzis să lucreze, se spală, se aplică machiaj şi purta pantofi de piele, fără a menţiona o relaţie intimă. Mai devreme în a doua zi s-au jertfit boi, oi, miei şi capre. La un recent plasat simbolic păcatele poporului evreu şi lăsaţi pustie (de unde termenul de "ţap ispăşitor"). Astăzi, rugăciunea înlocuieşte sacrificiu. În Israel, Yom Kippur este considerat solemnă zile cea mai mare parte a anului o vacanţă de stat, astfel încât chiar şi non-religioase rapid evrei şi ceară iertare de la toata lumea, doresc reciproc "rezultate bune", în Cartea Vieţii şi merg la sinagoga, unde numărul de vizitatori la această zi este în creştere ori două sau trei. instituţii închise şi magazine, transport public nu merge, nu funcţionează de radio şi televiziune, nu zboară avioanele. Ei spun că aceasta este singura zi în care banii în Israel nu contează - ei nu pot cumpăra nimic. Nu sunt acceptate în Yom Kippur sau conduce o maşină, şi copii din familii seculare au posibilitatea de o dată pe an călătorind în jurul liberTh pe drum pe biciclete - israelieni glumă menţionate în continuare Yom Kippur "Ziua biciclete. În ajunul Yom Kippur magazine de sport a face faţă cu greu cererii tot mai mari pentru biciclete, skateboarduri, trotinete şi role.

Prin contrast, în religiile orientale nu există atât de clar definite cadru, obligatorii pentru toate pozitiile. De exemplu, în budism, în care mulţi curenţi diferite. Probabil cea mai lungă a posta un budist - Panza, sau perioada de trei luni, debutul de ploi, care se observă în principal în Asia de Sud-Est - în Cambodgia, Laos, Thailanda şi Burma. tradiţia sa datează de la începutul anului de zile de la budism, călugări, urmând principiile nonviolenţei, a încercat în acest moment, nu de a călători şi a trăit într-un singur loc, fără a afecta lăstarii tineri. Şi astăzi ei se duc la mănăstire şi să depună un jurământ, nu să-l părăsească până la sfârşitul sezonului, pentru a observa auto-control şi să urmărească cunoştinţe. Si din moment ce acest lucru este considerat cel mai bun moment pentru acumularea de merit religioase, şi laicii caută mai des în temple şi să aibă grijă de călugări. Sărbătoare din Postul Mare începe cu o procesiune de lumânări colorate pe care oamenii costum locale, şi în timpul integral post permanent aprins o lumânare uriaşă, de multe ori de marimea unui om - un simbol al iluminarii. Restrictiile alimentare în acest post sunt în nici un caz cel mai important rol. În schimb, cele trei posturi, o zi post Uposatha respectate, de obicei, de patru ori pe lună, este considerată practică pentru laici, şi înseamnă "de intrare pentru şedere (temporar)." Această tradiţie a existat în România înainte de budism. mireni pe zi vin la manastire - hrana calugari care mediteze şi să respecte cele opt precepte, numărul de pe care - împreună cu o respingere previzibil de crimă, furt, sex, minciuni, precum şi angajamentul este doar o dată pe zi - este de ajuns şi exotice non-odihnindu-se pe paturi de mare si lat.

Cel mai complex sistem de posturi de la cei care urmează Sanatan Dharma cunoscut în Occident ca hinduism. Fiecare zi a săptămânii este sub auspiciile unei zeităţi, a cărui adepţi rapid în această zi în fiecare săptămână (de exemplu, duminica este dedicat Surya, zeul-soare, etc.) De asemenea, oricine poate porni post-o anumită zi, cu un scop - pentru succesul în afaceri, pentru motive de fericire în viaţa de familie, etc Vaishnavas, care este, cei ce se inchina Domnului Vishnu, care trebuie respectate în post Ekadasi, ziua 11-lea după luna plină şi luna noi în fiecare lună. Aceste zile, se abţin de la hrană şi apă, iar cei care respecta versiunea sa mai moale - din cereale şi leguminoase. În conformitate cu reglementările vechi ar trebui să evite, de asemenea, de somn în timpul zilei, de ras, ulei de slefuire, manca din vase de bronz, precum şi întâlniri cu beat, ţesători şi spălătorese (totuşi puţin probabil ca aceste regulamente este pus în aplicare în mod activ, în special în ultimele trei). În Occident, poate cel mai zeloşi adepţi respecte Ekadasi Societatea pentru Constiinta Krishna, care este, Hare Krishna.

Pe langa aspectul spiritual, există un mod rapid şi aspect de frumuseţe, deşi este considerat de importanţă secundară - oferă organismului "descarce", limpezeşte mintea, previne si vindeca multe boli. Acum, în timpul Postului Mare, mulţi dintre cafenele si restaurante oferă un meniu de legume, produse vegetale apar în magazine - care, întâmplător, a fost un real treat pentru discriminare ce în ce mai suferă împotriva vegetarieni. Susţinătorii unui stil de viaţă sănătos este recomandat în acest moment să efectueze postul de curăţire a organismului după o iarnă "hibernare". Într-un cuvânt - o actualizare.

Maria Rusakov
chaskor.ru