Academia de Ştiinţe din California

/ Vizionări: 6126

Калифорнийская академия наук

 

 

Clădirea Academiei de Ştiinţe din California în San Francisco, cu o suprafață de aproximativ 37000 de metri pătrați este o capodoperă a arhitecturii ecologice. La proiectarea Academiei, arhitectul genovez, Renzo Piano, a decis să se îndepărteze de conceptul tradițional al muzeelor, un fel de "împărăție a întunericului".

 

Калифорнийская академия наук

 

Acum, această instituţie ştiinţifică este singurul institut din lume care se poate lăuda cu un acvariu, un muzeu de istorie naturală, o pădure tropicală vie, un planetariu, precum și programele de cercetare științifică și educațională de nivel mondial. În general, se intenţionează a aduna sub "acoperişul verde" 38000 de animale vii.

 

Калифорнийская академия наук

 

Arhitectura ecologică din Argentina: o casă de beton și lemn
Arhitectura ecologică din Argentina: o casă de beton și lemn

Acoperișul este proiectat în așa fel încât să fie reduse scurgerile pluviale, asigurată izolarea termică și crează un habitat pentru păsări și insecte. Doar 2% din apele pluviale sunt îndreptate în colectorul de canalizare din San Francisco. În plus, acoperișul este doar o verigă într-un lanţ întreg de strategii coerente, care au ajutat clădirii de o valoare de 488 milioane dolari să obțină un certificat LEED Platinum (standard american de construcţii verzi), la scurt timp după inaugurare.

Constructorii au re-utilizat 90 la sută din resturile de materiale de construcție de la academia veche. Clădirea nouă, inclusiv zonele în aer liber pe lângă birouri și spațiile expoziționale principale, este asigurată cu o ventilație naturală și aproape toate spaţiile deschise au acces la lumina zilei. În exterior, structura este înconjurată de o grilă de oțel și de sticlă, care include 60000 de panouri fotovoltaice, se aşteaptă că ele vor genera 220 kW / h de electricitate pe an.

Cupola transparentă de patru etaje, situată în aripa de est a Academiei, găzduieşte o expoziție: "Pădurile tropicale ale lumii". Acolo trăiesc păsări, insecte, fluturi, broaşte, ascunse în vegetația verde. Concepută ca o"sărbătoare a vieții", expoziția se va extinde şi se va schimba. Ecosistemul ei evoluează și în trei-cinci ani, flora cupolei o va învălui cu coronamentul din pădurea tropicală. În cupolă se menţine o microclimă "tropicală" cu multă lumină și umiditate, sunt folosite strategii speciale de control asupra schimbărilor climatice.

Proiectul a fost finalizat în septembrie 2008.

 

 

Sursa: greenhunter.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.