ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Această microcasă funcționează în afara comunicațiilor urbane (+Foto)

Mulți au urmărit îndeaproape microcasa Ecocapsule, care lucrează în baza energiei solare și eoliene, de atunci de cînd conceptul său fantastic a fost prezentat pentru prima oară de designerii din Bratislava, cu aproape 10 ani în urmă.

Acum, casa a debutat pe piața internațională: primul lot de locuințe exclusive, 50 de locuinţe minuscule, care funcţionează în afara rețelelor, este disponibil pentru vînzare, acestea putînd fi instalate aproape oriunde.

Deși pînă cînd primul lot va fi disponibil numai pentru clienții, care locuiesc în Statele Unite ale Americii, Japonia, Australia și UE, al doilea lot va apărea la sfîrșitul anului 2018.

În pofida designului futurist, Ecocapsule include multe din ceea ce face ca această clădire să fie într-adevăr durabilă. Deși casa este construită din fibră de sticlă și oțel, care nu sînt, în mod evident, regenerabile, cum ar fi bambusul sau cînepa, merită atenție datorită capacității sale de a genera energie proprie (casa este dotată cu panouri solare încorporate și turbină eoliană).

De asemenea, casa știe cum să colecteze și să filtreze propria sa apă într-un modul compact, care ocupă foarte puțin spațiu. Dimensiunile Ecocapsulei sînt de 4,7 metri lungime, 2,20 metri lățime și 4,5 metri (în set cu turbina eoliană). Matei Giarfaş de la Ecocapsule susține că turbina eoliană produce 750 de wați de energie curată, iar bateriile solare integrate produc 880 wați la puterea maximă.

Energia este păstrată într-o baterie de 9 kW, deși microcasa poate fi conectată la o priză externă, dacă este necesară electricitate suplimentară. Cu două rezervoare de apă, întreaga casă cîntărește 16,5 tone. Ecocapsulele, în care pot trăi pînă la două persoane, pot fi transportate într-un container de marfă, într-un automobil cu remorcă sau cu un elicopter.

Anume cu elicopterul a fost livrată prima microcasă finisată, pe acoperișul clădirii UNIQ din Bratislava, pe data de 31 ianuarie 2018. Casa are un interior deschis, care oferă o cantitate mare de lumină naturală, iar forma sferoidală facilitează colectarea apei de ploaie și asigură, de asemenea, un consum optim de energie.

Giarfaş a spus că proiectul casei a fost inițial destinat să devină "locuință pentru persoanele, care necesită să rămână în natură, pentru o perioadă mai îndelungată de timp, de exemplu, oameni de știință, fotografii, rangerii sau turiști extremi". Dar, totodată, casa ar trebui să fie cît mai mobilă, astfel încît să poată fi livrată rapid în locuri, unde nu există infrastructură și chiar să funcționeze ca o "instalație mică, electrostaţie, dar şi ca un sistem de filtrare a apei".

Ecocapsule pot fi instalate pe acoperișuri sau în parcuri, în mijlocul naturii sau chiar în podgorii. Potrivit spuselor companiei, aceasta este o "cladire multifuncţională, care poate fi folosită ca casă, caravană, remorcă de locuit, hotel sau staţie de cercetare". Fiecare dintre primele 50 de case ecologice va costa 89.000 de dolari. Prețul pentru al doilea lot ar trebui să fie mai mic.

Этот микродом работает вне городских коммуникаций (+Фото)

Этот микродом работает вне городских коммуникаций (+Фото)

Этот микродом работает вне городских коммуникаций (+Фото)

Этот микродом работает вне городских коммуникаций (+Фото)

Этот микродом работает вне городских коммуникаций (+Фото)

Этот микродом работает вне городских коммуникаций (+Фото)

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
203
În căutarea secretului unei pieli tinere și frumoase, multe persoane recurg la produsele anti-rid. Alegerea produselor d...
139
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
215
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
150