Aciditatea solului

/ Vizionări: 62602

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Aciditatea solului
Ce pH-ul

Aciditatea este exprimată în termeni de pH - valutar (de exemplu, gradul zecimale) inversă a concentraţiei de ioni de hidrogen (H +), în unităţi 0 la 14. Valoarea pH 7,0 indică o reacţie neutră, de mai sus - alcaline, mai mici - de acid.

Compararea pH-ului
pH-ul Reacţia solului ordinare chestiune 3 foarte puternică aciditate suc de lămâie 4 puternică aciditate suc de portocale 5 uşoară aciditate 6 slab aciditate lapte 7 Neutru apa limpede 8 alkalescence apa de mare 9 alcalinitate moderată spumă 10 puternic alcalină 11 foarte puternic alcalină

Solului de schimb de cationi

formarea continuă a ionilor de hidrogen H + are loc atunci când se dizolvă în apă, de sol de dioxid de carbon (CO2), care este formarea de acid carbonic. Dioxidul de carbon este eliberat înapoi la plante vii în timpul respiraţiei, precum şi descompunerea materiei organice (îngrăşăminte organice). H + pot deplasa în minerale cationii soluţia solului, de altfel, ionii de calciu, magneziu, potasiu şi sodiu sunt în continuă mişcare între particule de sol, soluţia de sol şi rădăcinile plantelor. Finalizarea calciu, magneziu, potasiu şi sodiu este cauzată de prăbuşirea particulele de sol minerale şi a îngrăşămintelor organice şi minerale. Nivel ridicat de schimb de cationi este caracteristic de lut şi solurilor organice, redus - pentru nisip, şi anume asociate cu fertilitatea.

Atenţie

Atunci când se efectuează un număr mare de un cation, altele pot fi conduse în soluţia solului, şi se spală în straturile profunde ale solului. Aceasta se poate întâmpla atunci când face un număr mare de îngrăşăminte dezechilibrate. Acest lucru este deosebit de periculoasă în soluri nisipoase lumină, în care puţine foarte fine (coloidal) particule, astfel încât doza de îngrăşăminte minerale acolo redusă, împărţit în mai multe depunere.

De ce solul devine acid

În general, caracteristica solurilor acide din zonele în care precipitaţiile este destul de mare, cum ar fi non-Black Earth, Moscova. Ploaie şi zăpadă creşte cantitatea de umiditate în sol, şi concentraţia de calciu şi magneziu în soluţia solului scade. Ionii de calciu şi de magneziu din particule de sol trece în soluţia solului şi, eventual, se spală din sol. Locul lor pe sol particulele ocupa ionii de hidrogen H +, sol acid si necesita reintroducerea de var.

În cazul în care precipitaţiilor depăşeşte 500 mm pe an, pierderile anuale de calciu din cauza scurgerea de aproximativ 55 g / m². Aproximativ aceeasi cantitate de calciu este eliminat din sol cu o bună recoltă. Aplicarea de îngrăşăminte minerale, cum ar fi sulfat de amoniu sau utilizarea de sulf poate, de asemenea, se acidifică solului.

Dioxidul de carbon dizolvat în apă a solului, este un solvent puternic compuşi de calciu, traducerea, în specialcarbonat de calciu insolubil Tee într-un bicarbonat de calciu CaCO3 solubil Ca (HCO) 2. Cu activitate în creştere a microorganismelor solului în sol a lansat o serie de dioxid de carbon, ceea ce duce la pierderea de calciu din cauza scurgerea de la sol din cauza bicarbonat.

De ce este aciditatea solului

Excesiv de mari (peste 9) sau scăzut (sub 4) pH-ul solului este toxic pentru rădăcinile plantelor. În cadrul acestor valorile pH-ului determină comportamentul de nutrienţi individuali, sedimentare, sau transformarea lor în plante sub formă indigest.

În solurile acide (pH 4.0-5.5) de fier, aluminiu şi mangan sunt în formele disponibile pentru plante, şi concentraţia lor atinge un nivel toxice. Este dificil de intrare în plantele de fosfor, potasiu, sulf, calciu, magneziu, şi molibden. Pe solurile acide, se poate observa o creştere plante atac fără cauze externe - vymochka, moartea de la rece, dezvoltarea de boli şi dăunători.

Dimpotrivă, în alcaline (pH 7.5-8.5), fier, mangan, fosfor, cupru, zinc, bor, şi cel mai micronutrienti devenit mai puţin disponibile pentru plante.

PH-ul optim este de 6,5 - o reacţie slab acide a solului. Acest lucru nu duce la o lipsa de fosfor şi de oligoelemente, de cele mai multe substanţe nutritive esenţiale disponibile pentru plante, şi anume este situat în soluţia solului. O astfel de reacţie a solului este favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor sol benefic pe care îmbogăţesc solul cu azot.

Deşi unele specii de plante s-au adaptat la supravieţuire în acid sau invers într-un mediu alcalin, dar plantele cresc mai bine în reacţia acidă neutră sau uşor de sol (pH cuprins între 6.0 - 7.0).

Ţineţi minte că multe dintre legume - salata verde, varza şi conopida, sfecla, castraveti, ceapa, sparanghel şi trifoi şi lucernă - la pH 6.0 şi mai jos sunt dezvoltate mai rău decât atunci când reacţia este aproape de neutru. Această aciditate acelaşi preferă mai flori.

Dioxidul de carbon este eliberat înapoi la plante vii în timpul respiraţiei, precum şi de degradare a materiei organice. Împreună cu apă formează acid carbonic, care se dizolvă compus de calciu şi magneziu, precum şi apele pluviale sunt dizolvate treptat de la sol vegetal pentru a straturile mai profunde şi a solului devine acid. Unele îngrăşăminte poate, de asemenea, se acidifică solului (aciditatea fiziologică).

De obicei, abaterea de aciditatea solului cu acid neutru sau slab legate de încălcarea (sau de natură să perturbe) substanţele pitalnyh soldul disponibil pentru plante şi asupririi microflorei benefice solului. Prin urmare, este important să se monitorizeze solului acid.

Pentru a neutraliza aciditatea solului se recomandă de a aduce sol cenuşă de lemn şi făină de dolomită - acest motiv calcar dolomitic - un mineral bogat în calciu şi compuşi de magneziu, dezoxidant agenţii şi sol necesare pentru nutriţia plantelor. Cele mai multe legume şi microorganismele solului minerale cresc bine în pH-ul aciditatea solului = 6,5-7,0 - uşor acid sau neutru reacţia solului.

Turbă, sol peaty - sunt substanţe organice care sunt mothballed fără acces la aer, asa ca nu putea merge prin procesul de descompunere şi sunt relativ stabile material organic. Turba - un mulci excelent, protejează bine solul de lumina soarelui, ajută la menţinerea de umiditate. Chiar şi pe solurile de turbă lumina ajută la păstrarea umiditate, contribuind la structurarea solului, conservarea de humus. Turba este folosit ca un praf de copt în procesul de dezvoltare a solurilor grele, îmbunătăţeşte structura acestuia. Cu toate acestea, nu este un îngrăşământ turbă şi a îngrăşămintelor nu poate fi înlocuit, deoarece el a fost sărac în compoziţie, se degradează foarte încet şi foarte încet fi integrate cu solul şi, în plus, acru.
Datorită proprietăţilor sale de turbă este utilizat pe scară largă pentru prepararea amestecurilor de sol la cameră şi horticulturii ornamentale. În turbă utilizate pentru horticultura creştere răsaduri pentru infatuatpochvosmesey otovleniya, producator de vase de turbă şi ca mulci.

Cultivatorii, care au site-uri din peatlands poate fi recomandabil să se menţină aciditatea din sol la buruienile predominante, în timp de var, preferând flour dolomită la make un nisip şi argilă, utilizând o gamă largă organice şi plin de îngrăşăminte minerale, inclusiv elemente de macro şi micro, este ultima din cupru deosebit de important. Pe soluri peaty este sapat de dorit în iarnă.

Regulamentul de aciditate. Calcifiere

Solurile devin acide din cauza deplasării de ioni de hidrogen H + cationilor de calciu, magneziu, sodiu şi potasiu. Acest proces este reversibil, pH-ul solului poate fi îmbunătăţită a face aceste elemente. Dar utilizarea cea mai economica de calciu.

Calciul este economic cel mai mult la creşterea pH-ul solului, în plus, el este un element foarte important în nutriţia plantelor, îmbunătăţeşte structura solului, ceea ce face fărâmicios, granulare, si stimuleaza dezvoltarea microorganismelor solului benefice, în special bacteriile care îmbogăţesc solul cu azot.

Are proprietăţi similare, şi magneziu, de multe ori aceste elemente sunt folosite împreună. Efectuarea de compuşi kaltsievomagnievyh duce la o îmbunătăţire semnificativă în creşterea plantelor.

Introducerea de calciu sau compuşi kaltsievomagnievyh pentru a reduce aciditatea este numit var. Deşi termenul de "var" se referă la CaO (var), compuşi de var şi alte cunoscut sub numele de calciu sau calciu si magneziu.

Cenuşărire se efectuează cu scopul de a aduce pH-ul solului să uşor acid (pH 6,5)

Dacă doriţi, dimpotrivă, cresc aciditatea solului, acesta va ajuta unele dintre îngrăşăminte cu azot, cum ar fi sulfat de amoniu, dar cele mai eficiente de sulf elementar.

Materiale pentru var

• var - CaO. Înainte să utilizaţi ar trebui să fie plătită, adică, umezeşte cu apă la starea friabil. Reacţie produce var stins - pushenka. Acesta conţine numai de calciu, nu conţine magneziu.
• var stins (pushenka) - Ca (OH) 2. Rezultatul de reacţie cu apa de var. Reacţionează foarte repede cu solul, aproximativ 100 de ori mai rapid decât calcar (carbonat de calciu). Folosind pushenki, suma se reduce cu 25%. Acesta conţine numai de calciu, nu conţine magneziu.
calcar • solului (faina) - CaCO3, cu excepţia pentru calciu conţine până la 10% magneziu MgCO3 carbonat. Mai fină se pisa de calcar, cu atât mai bine. Unul dintre materialele cele mai potrivite pentru dezacidulare a solului.
calcar • Dolomit (făină) conţine până la 50% dolomită (MgCO3 * CaCO3), carbonat de magneziu nu mai puţin de 13-23%. Una dintre cele mai bune materiale pentru cenuşărire soluri.
• creta (sub formă de praf),
• Marl - materiale lutos, cea mai mare parte format din carbonat de calciu. Dacă există un amestec de pământ, de a face regulă ar trebui să crească.
• deschis vatra zgură de furnal (sub formă de praf),
• pietrei (sub formă de tocat).
• cenuşă de lemn este un îngrăşământ complex, cu excepţia cazului de calciu conţine potasiu, fosfor şi alte elemente. Nu utilizaţi cenusa din ziare, pentru că acesta poate conţine substanţe dăunătoare.

Poate recomanda utilizarea de calcar în primul rând, zdrobit, dolomită în special - făină dolomitic, şi conţine calciu şi magneziu. Acest lucru nu numai neutralizate aciditatea solului, dar oferă elemente importante ale nutriţia plantelor. Introducerea acestor elemente în sol îmbunătăţeşte structura acestuia si stimuleaza dezvoltarea de microorganisme benefice solului, în special bacterii, care îmbogăţesc solul azot disponibil.

Nu este potrivit pentru gips solului dezoxidante (sulfat de calciu) şi clorură de calciu. Aceşti compuşi nu sunt deacidify sol, deşi conţine calciu.

• ghips (sulfat de calciu - CaSO4), cu excepţia de calciu conţine sulf şi este, prin urmare, nu a făcut sol alcalin. Gips este folosit ca îngrăşământ în soluţie salină de calciu (şi, prin urmare, alcaline) soluri având un exces de sodiu şi deficienţă de calciu.

•clorura de calciu (CaCl2), cu excepţia de calciu conţine clor, şi, prin urmare, de asemenea, nu a făcut sol alcalin.

Neytralizuschaya capacitatea de

Presupunând că 100% din capacitatea neytralizuschuyu carbonat de calciu (CaCO3), atunci:
• carbonat de calciu - CaCO3 - 100%
• carbonat de magneziu - MgCO3 - 119%
• hidroxid de calciu (var stins - pushenka) - din Ca (OH) 2 - 135%
• oxid de calciu (var nestins) - CaO - 178%
• oxid de magneziu - MgO - 250%
Prin urmare, capacitatea de neytralizuschaya
• var stins (pushenki) - 135%
• dolomită puţin peste 100%,
• calcar - 75-95% (în care nu este carbonat de calciu pur, dar cu impurităţi diferite),
• marna, calcar - 90-95%
• cenuşă de lemn - 30-70%

Rata de interacţiune cu solul

Calitatea de îngrăşământ var este determinată de puritatea lor şi fineţe. Rata de reacţie de var cu materialul solului este determinată de particule, de tipul de material şi meticulozitatea cu care sa amestecat cu pământ. Dimensiunea particulelor fine, zona mai general de suprafaţă şi mai repede de reacţie cu solul. Fragmentele de var mai mult de 3 mm, este, practic, inutil.

Var stins - pushenka reacţionează cu solul, aproximativ 100 de ori mai rapid decât calcar (carbonat de calciu). O rată de reacţie similară cu cenuşă de lemn.

Standardele cenuşărire

Var rezolva două probleme: reducerea acidităţii solului si fertilizare a solului cu calciu şi, adesea, cu magneziu, de exemplu prin utilizarea dolomită.

Cantitatea de var aeriene depinde de:
- Identificarea modificări de pH - solurile mai acide necesită face mai var;
- Capacitatea de absorbţie a solului (capacitatea de schimb de cationi) - nămol şi solurile argiloase care au nevoie de doze mai mari de a face var decât solurile nisipoase. Materia organică din sol are o capacitate de absorbţie mare de var. Solurile argiloase grele necesită var anual.
- Precipitaţii - ploaie şi zăpadă topită de apă se spală de calciu şi magneziu din sol;
- Tipul de var şi mărimea particulelor sale.

Pentru a ridica pH-ul solului cu o unitate pentru solurile argiloase, se recomandă plata 130-200 de grame de var pe kilometru pătrat. metru de sol.

Când se foloseşte de var-pushenki, cuantumul acesteia este redus cu 25%.

normele aproximata cenuşărire în termeni de calcar.

tipul de sol var g / m
pH = 4,5 pH = 4,6 pH = 4,8 pH = 5,0 pH = 5,2
nisip sau lumina lut 400 350 300 250 -
medii si grele, lut 600 550 500 450 350

Când cenuşă folosind în loc de lemn de tei, cred ca var este de aproximativ jumătate din greutatea de cenuşă.

Deşi solurile saline sunt alcaline, cu toate acestea, ele pot avea o lipsă de calciu şi de sodiu în exces. În acest caz, ca un var îngrăşământ gips utilizare.

Atenţie

În timp ce var nu arde plante şi lent de a acţiona, în special calcar, var nu pot face nici un control. Excesul de var împiedică creşterea normală a plantelor. Excesul de var împiedică absorbţia de alte elemente nutritive esenţiale de plante. Mai bine un sol nedoizvestkovat puţin decât pereizvestkovat.

Metode şi termeni de var

Atunci când problema este cenuşărire distribuţia uniformă şi aprofundată amestecarea var cu solul din partea superioară 15-20 cm de sol. Dacă presăraţi var la suprafaţă, atunci rezultatul va fi prea, dar impactul nu este mai devreme de un an. Este eficient pentru reducerea acidităţii introducerea de var cu gunoi de grajd, dar acestea nu pot fi confundate. În primul rând, împrăştie var, gunoiul de grajd, şi apoi, după care sapa. Numărul de gunoi de grajd nu mai mult de 4-5 kg / mp, var - norma calculate (de obicei, în termen de 200-500 g / mp).

Var (calcar, dolomit) nu arde frunzele plantelor şi poate arunca în păşuni şi peluze. Var pot fi făcute în orice moment al anului, doar mai convenabil să faceţi pentru a face o iarna. Puteţi face o ştimLea o dată la câţiva ani, dar este mai bine să faci un pic în fiecare an.

Metoda Mitlaydera

În metoda Mitlaydera var (sau, mai precis un amestec de cameră cu 1: calcar sau dolomită, la care se adaugă 7-8 g de acid boric pe kilogram de var), prin săparea la fiecare schimbare de cultură, împreună cu dressing solului cu îngrăşăminte chimice. Pentru solurile grele si turbarii de 200 g per metru de o creasta îngustă, pentru solurile lumina de 100 g / m. liniar În zonele de sud pe soluri saline şi alcaline folosind ipsos în acelaşi cuantum.

Calciul este activ consumată de plante in timpul formarii recoltare, prin urmare, în mijlocul crestele înguste, în cazul în care o mare parte din masa de rădăcini, de calciu pot "devora" plante. Rădăcini de plante începe să experienţă deficit de calciu, ca nu răspândi de la rădăcină la rădăcină. În acest nutriţia plantelor dificile cu fosfor şi alte elemente nutritive. Prin urmare, de la mijlocul verii, este important de a utiliza cenuşă de lemn şi de azotat de calciu pentru fertilizarea centrul creste.

dolyna.kiev.ua


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.