Acoperişuri verzi — din trecut în viitor

/ Vizionări: 4504

Practica construirii caselor cu acoperişuri din pămînt se prelungeşte din timpuri imemoriale. Însă, datorită dezvoltărilor inovatoare ale arhitecţilor moderni progresivi, ea a primit a doua viaţă, ca o manifestare a filosofiei de arhitectură a viitorului.

 

Acoperişuri verzi - din trecut în viitor 

 

Acoperişul verde viu reduce costurile de încălzire şi de răcire, şi în acelaşi timp este un filtru natural excelent pentru apă de ploaie, o sursă suplimentară de alimentaţie cu apă. Şi, desigur, această casă se potriveşte discret cu peisajul din jur, fără a deranja frumuseţea naturală a naturii sălbatice.

 

Acoperişuri verzi - din trecut în viitor 

 

Un astfel de design "verde" face ca această vilă elegantă să se deosebească faţă de vecinii ei mai tradiţionali numită şi Villa Bio, situată în Llerse din Spania. Această casă originală reflectă peisajului local şi nu pierde aspectul respectabil exterior. Desigur, un astfel de proiect necesită soluţii inovaţionale semnificative la etapa de dezvoltare, precum şi investiţii de capital serioase.

 

Acoperişuri verzi - din trecut în viitor 

 

Arhitectul Enric Ruiz-Geli a realizat cu pricepere planul său îndrăzneţ în strînsă legătură cu specificul mediteranean unic, întotdeauna uşor de recunoscut. Totodată, casa este construită cu utilizarea tehnicii ultra-moderne din arhitectura europeană. Meşterul consideră că natura nu ar trebui să se termine pe teren, la intrarea în casa dvs. Ea trebuie neapărat să fie prezentă în interior şi să coexiste cu designul clădirii, oferind schimbul de energie continuu, atît de necesar în timpul nostru. 

 

Acoperişuri verzi - din trecut în viitor 

 

Utilizarea materialelor naturale şi mobilierului simplu nesofisticat intensifică efectul de interior natural. Locuitorii săi parcă trăiesc pe stradă, în acelaşi timp simţindu-se în siguranţă la adăpost de orice surprize ale vremii.

Se pare că în Europa deja nimeni nu se teme de priviri indiscrete. Despre acest lucru ne relatează numeroasele clădiri moderne cu pereţii, plafoane şi chiar podele din sticlă.

 

Acoperişuri verzi - din trecut în viitor 

 

Bineînţeles este încă foarte dificil de a transfera acest concept pe vastele întinderi ale realităţii naţionale, cauzate de mentalitatea şi percepţia de confort. Dar vrem cu adevărat să recunoaştem meritele acestor idei revoluţionare şi să le împărţim cu clienţii lor!

 

 

Sursa: ecofuture.ucoz.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.