Acum 3 miliarde de ani pe Terra exista un singur mega-organism

/ Vizionări: 3862

Acum 3 miliarde de ani pe Terra exista un singur mega-organism 

 

Lumea ştiinţifică este zguduită de o ultimă teorie conform căreia, acum 3 miliarde de ani, viaţa de pe Pămînt era prezentă doar sub forma oceanului planetar, care pe atunci avea aproape toate proprietăţile unui mega-organism, relatează.

Savanţii sînt pe cale să confirme că această "fiinţă" imensă este, de fapt, strămoşul universal comun pentru toate formele de viaţă care au evoluat ulterior din Oceanul Primordial.

O lume paralelă este ascunsî în interiorul Terrei
O lume paralelă este ascunsî în interiorul Terrei

Conform ultimelor cercetări, mega- organismul era un gen de plancton primar care umplea Oceanul Primordial, înainte de deriva continentelor.

Mega-organismul era de fapt rezultatul luptei pentru supravieţuire a primelor forme de viaţă, care au transformat ulterior oceanul într-o "amestecătură genetică " pentru o perioadă de sute de milioane de ani.

"Pe atunci era mult mai importantă menţinerea unui sistem viu într-un ecosistem specific, decît competiţia sa cu alte sisteme vii. Această circulaţie liberă a materialului genetic din interiorul sistemului viu, alături de lipsa competiţiei, făcea ca oceanul nostru să funcţioneze precum un imens mega-organism singular. Mega-organismul a început să să se diversifice doar în momentul în care unele din celulele pe care le găzduia au început să evolueze pentru a se adapta la mediul ambiant aflat într-o schimbare permanentă. Odată cu acest fenomen. Terra s-a schimbat pentru totdeauna, iar evoluţia a intrat pe cursul pe care astăzi îl cunoaştem parţial şi îl studiem", declară Gustavo Gaetano-Anolles, cercetător în cadrul Universităţii din Illinois.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137