Acum 3 miliarde de ani pe Terra exista un singur mega-organism

/ Vizionări: 4168

Acum 3 miliarde de ani pe Terra exista un singur mega-organism 

 

Lumea ştiinţifică este zguduită de o ultimă teorie conform căreia, acum 3 miliarde de ani, viaţa de pe Pămînt era prezentă doar sub forma oceanului planetar, care pe atunci avea aproape toate proprietăţile unui mega-organism, relatează.

Savanţii sînt pe cale să confirme că această "fiinţă" imensă este, de fapt, strămoşul universal comun pentru toate formele de viaţă care au evoluat ulterior din Oceanul Primordial.

Senzaţional! De 50 de ani este ascuns adevărul despre apariţia scrisului pe Terra! (+ Video)
Senzaţional! De 50 de ani este ascuns adevărul despre apariţia scrisului pe Terra! (+ Video)

Conform ultimelor cercetări, mega- organismul era un gen de plancton primar care umplea Oceanul Primordial, înainte de deriva continentelor.

Mega-organismul era de fapt rezultatul luptei pentru supravieţuire a primelor forme de viaţă, care au transformat ulterior oceanul într-o "amestecătură genetică " pentru o perioadă de sute de milioane de ani.

"Pe atunci era mult mai importantă menţinerea unui sistem viu într-un ecosistem specific, decît competiţia sa cu alte sisteme vii. Această circulaţie liberă a materialului genetic din interiorul sistemului viu, alături de lipsa competiţiei, făcea ca oceanul nostru să funcţioneze precum un imens mega-organism singular. Mega-organismul a început să să se diversifice doar în momentul în care unele din celulele pe care le găzduia au început să evolueze pentru a se adapta la mediul ambiant aflat într-o schimbare permanentă. Odată cu acest fenomen. Terra s-a schimbat pentru totdeauna, iar evoluţia a intrat pe cursul pe care astăzi îl cunoaştem parţial şi îl studiem", declară Gustavo Gaetano-Anolles, cercetător în cadrul Universităţii din Illinois.

 

 

Sursa: moldovenii.md