aer poluat — cel mai bun prieten de pneumonie

/ Vizionări: 3674

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

aerului poluat - cel mai bun prieten de pneumonie
Poluate de aer poate fi dublată la creşterea riscului de pneumonie la vârstnici. În Statele Unite, boala a devenit o cauza majora de deces în această categorie de vârstă - în fiecare an în spital cu acest diagnostic este în jur de 600 de mii de oameni.


Cercetatorii de la Universitatea McMaster (Canada) a examinat date privind 345 de pacienţi au fost spitalizaţi cu pneumonie de doi ani. Toţi pacienţii au fost cu vârsta peste 65 ani şi a trăit în Hamilton (Ontario). Acest oras este un complex de oţel urias, iar oamenii care trăiesc alături de inhaleaza o cantitate mare de particule fine de poluare materie. Calcularea conţinutul mediu anual de pulberi în suspensie şi dioxid de azot în aer lângă casele de pacienţi în termen de doi ani înainte de spitalizare, cercetatorii au comparat aceste date cu informaţii despre sănătatea ei.


Aşa cum au dovedit, oameni care trăiesc în zonele cu cele mai ridicate niveluri de pulberi în suspensie şi dioxid de azot, mai mult de două ori mai mare risc pentru a ajunge la spital cu pneumonie în comparaţie cu cei care au trăit în locuri cu un aer mai curat. Risc rămâne la fel de mare chiar şi după ce experţii au luat în considerare alţi factori de risc, cum ar fi fumatul.


aer poluat, de asemenea, promovate prin dezvoltarea de apendicita. Numărul pacienţilor cu creşteri apendicită în acele zile, când aerul este înregistrată de concentrare a crescut de poluanţi, în special de ozon şi dioxid de azot. Cele mai multe atacuri de apendicita se întâmplă în cele mai calde luni (aprilie-septembrie), cand oamenii petrec mult timp pe stradă.

vegetarian.ru