Afară din oraș — spre o viața mai ecologică (+Video, Foto)

/ Vizionări: 3206

 

 

 

Baza legislativă din Republica Belarus permite oricărui cetățean doritor, cu diferite condiții, să obție un hectar de pământ în sat și să-l amenajeze.

Masanobu Fukuoka. Grădina naturii (Video)
Masanobu Fukuoka. Grădina naturii (Video)

- Însă belarușii până când nu sunt gata să se întoarcă pe pământ, - este convins fondatorul așezării ecologice Vasilkovka - Dumitru Zmitrovici.

Așezările ecologice în Belarus este o mișcare relativ tânără. În momentul de față în republică există aproximativ 50 de ”ecoașezări”, adica mai mult de 180 de familii, care-și creează moșii de familie. Principiile de bază a acestor așezări sunt viața în armonie cu natura, agricultura organică și construcția ecologică. Mișcarea a pornit din Rusia, unde în unele regiuni este deja adoptată legea cu privire la vatrele neamului (moșii de familie), care, în mare măsură, stimulează dezvoltarea lor.

Reporterul TUT.BY-TB a vizitat așezarea ecologică nou-creată Vasilkovka din zona Dokșiț, regiunea Vitebsk, s-a întâlnit cu locuitorii acesteia, a aflat despre biosistemele închise, ce să faci ca să uiți de boli, cum se dezvoltă mișcarea așezărilor constituite din moșii de familie în Belarus și dacă este nevoie de o lege specializată.

Бегство из города

Бегство из города

Бегство из города

Бегство из города

Бегство из города

Бегство из города

Бегство из города

Бегство из города

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.