Afecțiuni provocate de aerul condiţionat

/ Vizionări: 2258
Tag-uri: , ,

Заболевания, вызванные кондиционерами

Numărul persoanelor răcite este în creştere în această perioadă, chiar dacă afară sînt peste 30 de grade Celsius. Medicii ORL afirmă că aerul condiţionat este principalul vinovat al faptului că virozele respiratorii sînt tot mai des întîlnite în ultima vreme.

Specialiştii averizează că odată cu apariţia caniculei au apărut şi primele cazuri de sinuzite, rinite, otite, pneumonii, şi bronşite. O diferenţă de temperatură mare între exterior şi interior duce la apariţia nasului înfundat şi a durerilor de cap. Atenţie, aerul conţiţionat este şi un mediu propice pentru virusuri. Astfel, dacă filtrele de aer nu sunt curăţate corespunzător riscul apariţiei rinitelor şi chiar a penumoniilor este destul de crescut.

Băutura care combate durerile de spate
Băutura care combate durerile de spate

Specialiştii atrag atenţia asupra riscului ce poate apărea atunci cînd aparatul de aer condiţionat este setat la o temperatură mult prea scăzută, comparativ cu cea de afară. Potrivit medicilor, cardiacii sînt expuşi riscului de a face un stop cardio-respirator, deoarece inima lor este nevoită să depună mai mult efort pentru a se adapta temperaturii. Pentru a preveni acest risc, medicii recomandă ca diferenţa de temperatură dintre exterior şi interior să nu depăşească cinci grade Celsius.

 

Sursa: moldovenii.md