„Agromașina” a luat cu asalt expoziția „Moldagroteh” (VIDEO)

/ Vizionări: 1390

«Агромашина» берет штурмом выставку «Молдагротех» (+Видео)

În perioada 18-21 octombrie 2017, la CIE „Moldexpo” se desfăşoară Saptămîna agroindustrială, din care fac parte și expoziţiile internaţionale specializate „Moldagrotech” (ediţia a XXXIII-a).

În cadrul expoziției a fost prezentat și primul model de combină de recoltare a strugurilor, testată în prezent pe podgoriile țării noastre. Combina reprezintă o adevărată inovație pentru Moldova, în special pentru că este unica mașină de recoltat struguri produsă sută la sută în țara noastră.

Agricultorilor  li se vor permită să construiască locuinţe pe terenuri de destinaţie agricolă
Agricultorilor li se vor permită să construiască locuinţe pe terenuri de destinaţie agricolă

Potrivit lui Oleg Reuleț, director general al SA „Agromașina”, combina de recoltare a strugurilor „SVK-5” a fost elaborată de compania pe care o conduce, aceasta făcînd parte din Concernul „DAAC Hermes”. Combina e la fel de eficientă ca și cele mai bune combine analoage străine, numai că se vinde la prețuri mai mici.

Cel care a pus suflet în elaborarea și construcția mașinii, constructorul principal Iurie Grinenco, susține că această combină are o serie întreagă de caracteristici utilitare, care o plasează în rînd cu utilajele cunoscute în lumea întreagă. Combina Companiei „Agromașina” poate fi utilizată pe durata întregii perioade de recoltare. Ea poate fi folosită pentru recoltarea unor soiuri de struguri cum ar fi Muscat, Ottonel, Traminer, Pinot, precum și a soiurilor mai tîrzii: Cabernet, Rkațiteli. Distanța optimă pentru lucrul productiv al mașinii este de 600-800 de metri, ceea ce permite recoltarea strugurilor, pe parcursul unei zile, de pe o suprafață de pînă la 6 hectare de podgorii.

Continuarea: noi.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137