Ai vândut bere adolescentului — mergi la închisoare!

/ Vizionări: 2490

Продал подростку пиво — сядешь в тюрьму!

Pe 21 decembrie 2013 președintele rus Vladimir Putin a semnat o decizie a guvernului care mărește pedeapsa pentru încălcarea vânzărilor de alcool și înăsprește sancțiunile pentru implicarea copiilor în consumul băuturilor alcoolice, inclusiv bere. La ce duce încălcarea acestei legi?

Cât de multe ori s-a spus lumii: berea nu este o limonada, iar copiii nu sunt un mijloc de câștig din vânzarea băuturilor alcoolice. Și treaba nu s-ar fi urnit din loc, dacă nu ar fi fost înăsprite sancțiunile.

În Moldova a fost interzisă vînzarea berii minorilor
În Moldova a fost interzisă vînzarea berii minorilor

Deci pentru implicarea minorilor în consumul regulat al băuturilor alcoolice, care astăzi prevede o pedeapsă cu închisoare de până la șase ani, a fost stabilită limita inferioară a sancțiunii - doi ani. Se incriminează nu numai implicarea copiilor în consumul băuturilor alcoolice, dar și celor care conțin alcool, de exemplu, bere și băuturi pe bază de bere.

Penalizarea pentru încălcarea regulilor de vânzare a băuturilor alcoolice, inclusiv comerț fără documente necesare, prevede creșterea sancționării oficialilor de la 5 000 la 15 000 de ruble, persoanelor juridice – de la 50 000 la 300 000 de ruble, cu confiscarea mărfii.

Pentru consumul băuturilor alcoolice în locuri unde este interzis, pedeapsa a crescut de la un maxim de 300 de ruble până la 1,500 de ruble, iar pentru aflarea unui copil de până la 16 ani într-o stare de ebrietate sau consumul de alcool și consumul de droguri pedeapsa pentru părinți crește de la un maxim de 500 la 2 000 de ruble.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137