Alaptarea imbunatateste inteligenta copiilor

/ Vizionări: 3412

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

copil Hrănirea copiilor alăptaţi exclusiv în primele luni de viaţă, un efect pozitiv asupra abilităţilor sale mentale. Asta a fost concluzia cercetătorilor de la Universitatea McGill din Canada, care a observat dezvoltarea de aproape 14000 de copii născuţi în Belarus.

Studiul, condus de Michael Kramer (Michael Kramer) a fost efectuată cu sfârşitul anului 1990 în 31 de maternitate din Belarus. Aproximativ jumătate din agenţiile de realizat un program de promovare a alaptarii exclusive pe termen lung, alţii - au continuat practica anterioară neschimbate. Evaluarea abilităţilor intelectuale a copiilor a fost efectuat în vârsta de şase ani.

Sa constatat că copii care au fost alaptati exclusiv pentru cel puţin primele trei luni de viaţă au avut scoruri mai bine de testare asupra capacităţii cognitive. În testele de inteligenta verbala pe care a arătat o medie de 7,5 puncte mai mare (pe o scară punct-100) la testul de inteligenta non-verbale - până la 2,9 puncte mai mare şi, în general, testele de inteligenta - la 5,9 puncte mai mare. În plus, copiii de la acest grup este mult mai în măsură să citească, să scrie şi conta, decât copiii din grupul de control, a spus Kramer.

Potrivit autorilor, în prezent nu este clar ce a cauzat impactul pozitiv al alăptării asupra inteligenţei. Acest efect poate fi explicată prin influenţa de componente de lapte de san sau sociale şi factori fizici, apare atunci când mama şi copilul în timpul alăptării, cercetatorii au raportat.

Un raport detaliat privind rezultatele studiului a fost publicat în revista Archives of General Psychiatry.

http://pelena.ru/

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137