Albinele uită mirosul de flori din cauza pesticidelor

/ Vizionări: 3382

Пчелы забывают запах цветов из-за пестицидовOamenii de știință scoțieni de la Universitatea din Dundee, au constatat că impactul pesticidelor asupra creierului la albine este comparabil cu efectele crizelor epileptice la om. La început sistemul nervos se hiperactivează, apoi neuronii se „deconectează”, ceia ce încetineşte funcţia creierul. În plus, sub influența pesticidelor la albine se deteriorează memoria şi alte abilităţi mentale.

 

 

90% din albine au pierit din cauza unui virus necunoscut în Başkiria
90% din albine au pierit din cauza unui virus necunoscut în Başkiria

„Polenizatorii au un comportament complex, cum ar fi, abilitatea de a lega anumite mirosuri cu sursele de nectar. Dacă această funcție este afectată, atunci suferă întregul stup, deoarece albinele încep să caute hrană, "- a declarat Geraldine Wright, autoarea unui articol din revista Nature Communications şi Jurnalul de Biologie Experimentală.

Autorii au decis de a afla modul în care albinele sunt afectate de neonicotinoide, pesticidele folosite pentru a combate parazitul acarian Varroa, cel care atacă albinele melifere din stup. Oamenii de ştiinţă au amestecat aceste preparate în sirop în aceleași concentrații, pe care albinele le întîlnesc în natură, și apoi le-au hrănit cu acest amestec .

S-a constatat că numai după patru zile de la prima intalnire cu pesticidele, circa 30% din albine au pierdut capacitatea de a învăța și au început rău să treacă testele pentru aşi aminti mirosul de flori.Experimentele au arătat că, amestecul de diferite tipuri de pesticide a acţionat în special, în detrimentul abilităților mentale la albine.

Reamintim, că în ultima vreme în întrega lume s-a observat moartea în masă a albinelor.

 

 

Sursa: earth-chronicles.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137