Albinele-zombi au ocupat America

/ Vizionări: 3174

Пчелы-зомби заполонили АмерикуAlbinele-zombi care au fost descoperite de biologi cu circa un an şi jumătate în urmă în zona oraşului San Francisco s-au răspîndit pe întreg teritoriul Statelor Unite.

Ele au invadat statul Vermont din nord-estul ţării.

Acest fenomen s-a produs din cauză unei muşte-parazit din specia Apocephalus borealis, care îşi depune ouăle direct în abdomenul albinelor. Ulterior, larvele devorează albina din interior. Ca urmare, albinele îşi pierd simţul de orientare în spaţiu şi se comportă ca zombi, după care părăsesc stupii şi mor la scurt timp.

Albinele stau într-un loc sau cel mult se înconvoaie înainte să moară, dar albinele afectate de parazit , chiar daca sunt vii, nu pot sta pe picioare. Ele se îşi îndreaptă corpul, după care se prăbuşesc în gol, ceea ce dă imaginea unui zombie.

Timp de cîţiva ani se discută despre dispariţia albinelor. In prezent, populatia de albine din Europa si America a fost redusa la jumatate. În Statele Unite, populaţia lor s-a redus de două ori în comparaţie cu anul 1961.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137