ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alcalinizare pentru sănătatea noastră

Tot mai des ne întâlnim pe paginile diferitelor ziare despre stilul de viaţă şi tratamentul naturist cu termenul de acidificare. Oare ne confruntăm doar cu o nouă „modă”?

Ce înseamnă de fapt termenul de acidificare? Este necesar şi inevitabil să vorbim despre acidificare. Din ce în ce mai multe reviste medicale de specialitate se ocupă cu asigurarea echilibrului acido-bazic in organismul nostru. Acest echilibru se poate răsturna foarte uşor şi poate deveni totodată cauza foarte multor boli. Omul are tendinţa de a crede că el însuşi este invulnerabil şi nu se poate îmbolnăvi, cu atât mai mult cu cât nu am auzit niciodata despre faptul că, o boală de care suferim poate fi cauzată de acidificarea corpului. Azi dacă cineva se îmbolnăveşte, sau dacă „numai” îl doare capul, fuge repede la farmacie să-şi amelioreze simptomele, deoarece nu avem timp pentru suferinţă, mai ales pentru boală.

Există însă o părere conform căreia izvorul comun al tuturor bolilor este acidificarea organismului. Această teorie se numeşte Noua Biologie, dezvoltată de Dr. Robert O. Young, biochimist, microbiolog şi cercetător ştiinţific american renumit al erei noastre, care a analizat mai mult de 25 de ani modul în care corpul nostru funcţionează la nivelul celular.

Conform teoriei Noua Biologie, la baza tuturor bolilor se află o singură cauză si ca urmare există doar o singură boală. Aceasta se numeşte acidificarea corpului, care se poate datora mai ales stilului de viaţă, alimentării şi gândirii dezechilibrate. Această acidificare conduce la deteriorarea organismului la nivelul celular si produce acele simptome, care pot fi rezumate ca boli. Ca urmare, daca există o singură boală, atunci există doar un singur tratament, iar acest tratament nu este altceva decât încetarea dezechilibrului acido-bazic, respectiv incetarea acestui ciclu dezechilibrat al stilului de viaţă, al alimentării şi a gândirii, iar corpul nostru trebuie alcalinizat şi energizat.

Poate puneti intrebarea: Cine este afectat? Mă afectează şi pe mine? Gândiţi-vă cât de frecvent apar în viaţa Dumneavoastră factori care facilitează apariţia acidificării: alimentaţie necorespunzătoare, aer poluat, fum, fumat, hormoni din produse de origine animală, antibiotice, medicamente, conservanţi, agenţi coloranţi pentru alimente, agregate ajunse în diferite produse cosmetice, apa potabilă, etc. Sau, nu cumva aţi simţit deja simptomele acidificării ?, cum ar fi : oboseală deja de dimineata , nivel scăzut de energie, tulburări de digestie, diabet, probleme de inimă şi circulaţie, tensiune ridicată, concentraţie înaltă de colesterină, simptomele pielii, urticarii, alergii (ex. alergii alimentare), infecţii (ex: candida), astm, îmbătrânire rapidă, depresie, şi nu în ultimul rând supragreutate. Sau suferiţi şi de dureri corporale, aveţi înţepături, dureri, amorţeli, etc. ?

Toate aceste simptome nu sint altceva decat un sistem de autoapărare al organismului nostru pentru depozitarea şi neutralizarea acizilor ! De ce apar diferite boli la diferite persoane? Dr. Robert O. Young, este de părere că nu bolile sunt moştenite, ci punctele slabe ale organismului nostru. Acele puncte, unde acizii ne pot îmbolnăvi mai uşor. Unul dintre locurile ideale este ţesutul gras. Cine ar fi crezut faptul că regimul acid uric este de vină pentru societatea contemporană obeză? În consecinţă, cauza principală a obezităţii sunt depunerile acizilor în ţesutul gras. În decursul tradiţionalelor cure de slăbire scade dimensiunea celulelor grase, dar apar acizii, şi dacă nu le eliminăm pe acestea în mod corespunzător, la sfârşitul dietei organismul nostru încearcă tot posibilul ca să le recupereze din nou.

Rezultatul se manifestă în recuperarea kilogramelor. Iar dacă, în mod întâmplător, punctul slab al organismului nostru este chiar peretele arterial, am ajuns la hipertensiune şi la bolile de circulaţie. Acidul slăbeşte ţesutul de legătură al peretelui arterial, iar ca reacţie se depune colesterina. Dacă se depun în lentila ochiului, se formează cataractă...dacă se depun în pancreas, se formează inflamaţii, diabet, dacă se depun în organele producătoare de hormoni, se formează tulburări hormonale, dacă se depun în ţesutul nervos, se formează tulburări de memorie, boli de nervi, etc. Există cale de întoarcere pentru aceste dezechilibre? Corpul nostru este compus din circa 70% apă. Microbiologul încearcă să exemplifice organismul nostru cu ajutorul unui acvariu plin de peşti.

Dacă hrănim peştii cu o cantitate şi o calitate adecvată de hrană fiecare peşte rămâne sănătos, la fel ca organismul nostru. Există însă şi un alt factor, care nu este altul decât apa acvariului, deci spaţiul dintre celule corpului nostru. Ce aţi face cu peştele de aur dacă aţi vedea că ceva nu este în ordine? În mod cert aţi schimba apa. Din păcate noi nu facem acest lucru cu organismul nostru.. !!!! Închipuiţi-vă că, în acest acvariu peştii sunt celulele şi organele Dumneavoastră şi ele se află în lichidul care transportă elementele nutritive şi elimină toxinele. Acum închipuiţi-vă că, acest acvariu este aşezat lângă o maşină şi toba de eşapament este aşezată lângă filtrul pompei care alimenteză apa cu oxigen. Apa se va umple cu monoxid de carbon, astfel nivelul pH-ului alcalinizat va fi redus şi se va forma un mediu acidulat, punând în pericol sănătatea „peştilor”, respectiv a celulelor Dumneavoastră.

Ce se întâmplă când introducem în acvariu (in organismul nostru) prea multă mâncare sau alimente necorespunzătoare (alimente care produc acidificare, de exemplu: produse lactate, zahăr şi proteine de origine animală) şi peştii (celulele noastre) nu le pot mânca sau digera ? Intreaga cantitate începe să se descompună şi să putrezească. La descompunerea alimentelor se formează elemente toxice acidulate şi alte elemente chimice, iar acest proces are ca rezultat şi mai multe produse secundare acidulate care modifică nivelul optim bazic.

Acest exemplu era menţionat numai ca să exemplificăm cum tratăm lichidele noastre interioare zi de zi. Le poluăm cu poluarea aerului, cu fumatul, cu medicamente, cu prea multe alimente acidulate, care răstoarnă echilibrul lichidelor noastre interioare alcaline. Câţiva dintre noi posedă un acvariu (corp) care abia mai poate fi întreţinut, totuşi reuşim să trecem peste o nouă zi, producând disfuncţii de echilibru din ce în ce mai grave, până când dărâmarea organismului devine inevitabilă şi suntem slăbiţi de simptomele cronice, deranjante şi neliniştitoare. Un mediu mult prea acidulat, roade ţesuturile, pătrunzând în cele aproape 95000 km de vene, artere şi capilare.

Dacă acest proces rămâne neobservat toate activităţile şi funcţiile la nivel celular vor fi îngreunate şi blocate, începând de la bătăile inimii, functionarea plaminilor, etc. până la impulsurile nervoase lansate de creier. Ca urmare, dacă doriti să restabiliti echilibrul acido-bazic, începeţi să vă alcalinizaţi corpul Dvs., respectiv incepeţi cu schimbarea regimului alimentar al dumneavoastră, dar dacă doriţi o soluţie mai rapidă pe lângă alimentaţia corespunzătoare, cercetătorul a dezvoltat un concentrat de praf verde cu o compoziţie unică de 49 tipuri diferite de verdeţuri, ierburi, frunze şi seminţe de grâu încolţite biovegetal. Aceste plante conţin peste 125 vitamine naturale, substanţe minerale, aminoacizi şi flavonoizi. Cu ajutorul alimentaţiei corect alese, suplimentelor alimentare şi unui stil de viaţă conştiincios veţi avea şansa de a recăpăta energia din copilărie şi forţa vitală în locul bolilor. Dacă vă decideţi pentru un corp sănătos, care să vă susţină greutatea ideală, puteţi începe să vă restabiliţi sănătatea organismului, echilibrul, armonia, pentru că nu este niciodată prea târziu!

 

 

Sursa: ctvm.kz

ABONAȚI-VĂ
Luni, 22 iunie 2015 13:18
Vizualizări: 1808

Citiţi de asemenea

Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
128
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
114
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
161
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
93