Alcoolul este cel mai nociv drog

/ Vizionări: 4782

Alcoolul este cel mai nociv drog

Alcoolul este cel mai nociv drog Cercetătorii britanici au descoperit ca alcoolul este cel mai dăunător din droguri şi de trei ori mai nociv pentru societate decât tutunul sau cocaina. Rezultatele studiului condus de liderul Comitetului Ştiinţific Independent pentru Toxicomanie din Marea Britaniel, David Nutt, au apărut în paginile unui jurnal medical cu reputaţie"Lancet".

 

Potrivit studiului, cercetătorii au determinat 16 criterii nocive pentru persoana dependentă de droguri şi pentru societate în ansamblu,  apoi fiecare drog din listă a  fost evaluat pe o scară de 100 de puncte. Astfel, au fost selectate douăzeci de "câştigători" - cele mai dăunătoare drogurile.

Cele mai dăunătoare pentru societate sunt alcool, heroina şi cocaina crack.

Drogurile cele mai periculoase pentru utilizatorii  individuali  sunt  heroina, crack şi metamfetamina.

În Marea Britanie preţurile la alcool sunt mai joase decât în alte ţări europene, prin urmare, în ultimul timp  s-a agravat abuzul de alcool de către britanicii respectabili. Cercetătorii bat alarmă şi îndeamnă  politicienii să-şi revizuiască opiniile cu privire modul de viaţă sănătos şi să investească în programe de profilaxie şi tratament.

 

 

Sursa: zdorovo.ua