Allies Farm — casa energetic eficientă construită în locul fostei baze aeriene (+Video)

/ Vizionări: 3110

Allies Farm

 

Obiectele militare, devenite inutile, deseori sunt lăsate nesupravegheate şi în același timp poluează mediul înconjurător. O mulţime de consecințe unei astfel de abordări pot fi găsite lângă localități situate în fostele republici „frăţeşti" abandonate de unităţi și formațiuni ale armatei sovietice. Cu toate acestea, în lume există şi exemple de alt gen.

 

 

Baza militară aeriană a Forţelor Aeriene Regale RAF Ridgewell din Essex, Marea Britanie, în timpul celui de-al doilea război mondial a fost numită Aliații Farm – ferma aliaților. Fortăreţe americane aeriene aproape de 300 de ori au decolat de pe pista ei, urmând să efectueze misiuni de luptă. După transformările efectuate de studioul de design Timber, fosta bază militară aeriană s-a transformat într-o casă rurală de lemn pentru o familie cu trei copii, confortabilă şi eficientă.

Baza aeriană, deși a fost numită fermă, anterior nu a fost folosită pentru culturile agricole şi a devenit ca atare doar după război. Astfel, reconstrucția clădirilor este o continuare logică a procesului de demilitarizare.

Lemnul tradițional este materialul de bază pentru reconstrucţii. Însă designerii au crescut rezistenţa lui cu ajutorul structurilor de suport din oţel, faptul care a permis designerilor să depăşească unele restricții de construcție. Datorită acestei soluției a fost creato o curte centrală interioară, unde copiii se pot juca în aer liber.

La începutul lucrărilor de reconstrucție o mare atenție a fost acordată eficienței termice ridicate. Analiza și optimizarea ei a fost efectuată cu utilizarea pre-modelării. Rezultatele studiului au constituit drept bază pentru schimbarea construcţiei de cornişe, pardoseală și orientarea ferestrelor. Geamurile termopan duble și triple au fost necesare pentru o păstrare maximă a energiei, ceia ce apropie fosta Ferma aliaților de standardele casei pasive, energetic eficiență.

Sursele de energie pentru casa sunt pompa geotermală, panouri fotovoltaice de o putere de 40 de wați, sistemul termic solar şi biomasa - aproape tot setul posibil de surse autonome verzi disponibil pentru clădiri individuale.

Utilizarea lemnului regenerabil completează armonios soluții energetice prietenoase mediului înconjurător . Principalul tip de lemn utilizat pentru finisaj, placări exterioare, pardoseli și alte structuri - bradul Douglas.

 

Allies Farm

 

 

Despre perioada militar aminteşte turnul de dispecerat al conducătorul zborurilor, transformată într-un dormitor pentru copii.

Proprietarii casei James și Claudia Gray inițial au dorit nu numai să transforme casa lor într-un model de eficiența energetică și durabilitate ecologică, dar de asemenea să păstreze dovezi ale trecutului său istoric. În special, despre perioada militară din istoria fermei, aminteşte turnul de dispecerat al conducătorul zborurilor, transformată într-un dormitor pentru copii.

Proiectul, finalizat în 2012, a câștigat recent două premii prestigioase Daily Telegraph Homebuilding şi Renovating Awarrds 2012 pentru cel mai bun interior și cea mai bună casă rurală.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.