Altaeros Energies, stăpâneşte energia vânturilor de altitudine

Altaeros Energies, stăpâneşte energia vânturilor de altitudine 

 

Un nou record pentru producţia de energie eoliană
Un nou record pentru producţia de energie eoliană

Pe 27 martie 2012 la Boston, în timpul Conferinţei MIT Energy, compania Altaeros Energies (o companie specializată în energie eoliană) a efectuat o demonstraţie a producerii energiei electrice la o mare altitudine, cu ajutorul unui prototip automat al turbinei eoliene de aer.

 

Compania a finalizat recent testarea unui prototip al turbinei eoliene de aer de 35 ft - Altaeros (AWT), în Limstown (stat Maine). Prototipul, realizat în colaborare cu compania Doyle Sailmakers (stat Massachusetts), a finalizat cu succes mai multe etape majore. AWT s-a ridicat în sus până la 350 ft, a produs energie la înălţime şi a aterizat în mod automat. În plus, el a ridicat cunoscuta turbina Southwest Skystream, pentru a fabrica la o mare altitudine de două ori mai multă energie, decât poate genera centrala electrică eoliană de o înălţime obişnuită a turnului. Turbina a fost lansată în aer cu succes de pe o platformă specială.

 

Altaeros Energies, stăpâneşte energia vânturilor de altitudine 

 Această fotografie prezintă o turbină eoliană de aer Altaeros în timpul testelor în Limstown, Maine (Altaeros Energiile 2012).

 

Altaeros Energies, stăpâneşte energia vânturilor de altitudine 

Un zgârie-nori cu o staţie integrată de energie eoliană este deschis la Londra
Un zgârie-nori cu o staţie integrată de energie eoliană este deschis la Londra

 

Altaeros lucrează la îmbunătăţirea primei invenţii pentru a reduce costurile de energie electrică cu 65 la sută, folosind vînturile puternice formate la o altitudine de 1.000 ft şi vrea să reducă timpul de instalare a echipamentelor de la câteva săptămâni la câteva zile. În plus, AWT este conceput astfel,de a nu avea practic nici -un impact fonic asupra mediului şi necesită o întreţinere minimă. Altaeros AWT, la o promovare cu succes pe piaţă ar fi în măsură să înlocuiască utilizarea combustibilului scump pentru alimentarea generatoarelor diesel, în zonele rurale, industriale, militare, situate la distanţă.

Pe termen lung, Altaeros intenţionează să promoveze această tehnologie mult mai mult pe piaţa internaţională a energiei eoliene.

S-a redus costul de energie eoliană
S-a redus costul de energie eoliană

„De zeci de ani, turbinele eoliene au avut nevoie de macarale şi turnuri uriaşe pentru a putea fi ridicate la mai multe sute de ft (abreviere - ft ;1foot = 30.48 cm- trad.) deasupra pământului, unde vântul este adesea lent şi instabil”, a spus Ben Glass, inventatorul AWT şi directorul executiv principal la Altaeros. ”Suntem încântaţi să demonstrăm că materialele gonflabile moderne pot ridica turbinele eoliene la o înălţime de vanturi mai puternice, practic din orice locaţie, folosind platforma care are un preţ competitiv şi se instalează uşor din container de transport”.

În AWT se foloseşte un cadru gonflabil umplut cu heliu pentru a fi ridicat la o mare altitudine, unde vânturile sunt mai statornice şi de cinci ori mai puternice, decât cele la care ajung turbinele convenţionale, instalate pe ascensiune. Cablurile puternice reţin AWT într-o poziţie stabilă şi transmit energia electrică pe pământ.

Tehnologia de ridicare se bazează pe aerostate, semeni industriali ale dirijabilelor de pasageri, care timp de decenii au ridicat comunicaţii grele şi echipamente radar în aer.

Aerostatele sunt concepute pentru a supravieţui la vînturi puternice şi au un astfel de echipament în sistemul de securitate, care oferă o coborâre lentă pe pământ, dacă este necesar.

În prezent Altaeros Energiile este în căutarea partenerilor pentru a lansa prima turbina eoliană de aer din lume, comercial disponibilă.

 

Autor: Natalia  

 

 

Sursa: facepla.net