Aluminiul, mercurul și plumbul — dușmanii omului (+Video)

/ Vizionări: 5074
Tag-uri: , ,

Алюминий, ртуть и свинец – враги человека

 

În secolul XX, și mai ales în a doua sa jumătate, a devenit actuală întrebarea protecției organismului uman de astfel de "realizări" ale civilizației, precum contaminarea produselor alimentare, apei, aerului și solului cu substanțe toxice.

Este bine cunoscut că există elemente absolut necesare pentru asigurarea sănătății noastre. La acestea se numără în primul rând calciul și magneziul, la fel ca și siliciul, un element cu adevărat de neprețuit. Există elemente care sunt utile omului în cantități mici și dăunătoare în cantități mari, de exemplu cuprul. Nu întâmplător încă din antichitate este recomandat de a începe dimineața cu un păhar de apă dintr-un vas de cupru. În acest scop eu folosesc un mojar din cupru pur.

Bolile cauzate de aluminiu
Bolile cauzate de aluminiu

În cele din urmă există mai multe elemente chimice ce nu au nici un folos pentru organism și sunt toxice în orice cantități: cadmiul, aluminiul, plumbul și mercurul. Acestea pot submina grav sănătatea noastră dacă nu se iau anumite măsuri de precauție.

Cadmiul provoacă hipertensiune arterială, se acumulează în rinichi, slăbește imunitatea, reduce durata de viață. Dar cel mai dăunător este impactul său asupra capacităților mentale a omului, deoarece înlocuiește zincul, un element necesar pentru funcționarea normală a creierului. Puțini știu că cadmiul este extrem de răspândit în viața noastră cotidiană. El se conține, de exemplu, în fumul de țigări, apă potabilă, îngrășăminte, aer poluat.

Studiile recente arată că nici aliminiu nu este atât de inofensiv cum se crede. În primul rând, la fel ca și alte metale grele are capacitatea de a se acumula în organism, provocând o serie de boli grave. Aluminiul poate provoca demență, excitabilitate, tulburări vasomotorii la copii, anemie, dureri de cap, boli de rinichi, ficat, colită, afecțiuni neurologice asociate cu boala lui Parkinson. Cu toate acestea, chiar și azi se consideră ca fiind inofensiv.

Savanții au stabilit legătura între aluminiu și maladia Alzheimer!
Savanții au stabilit legătura între aluminiu și maladia Alzheimer!

Acest lucru este demonstrat cel puțin prin faptul că aluminiul este utilizat pentru fabricarea ustensilelor de bucătărie, foliei în care sunt învelite produsele, cutii de bere și apă. Aluminiul se conține și în aspirină, în unele feluri de cașcaval, deodorante, în apa potabilă și în sare.

Fiecare dintre noi probabil că a auzit de mai multe ori despre cazurile de intoxicație cu plumb. Cu toate acestea, nu toți știu că de a se otrăvi e mult mai ușor decât pare la prima vedere. Este de ajuns să consumăm legume crescute în apropierea unei autostrăzi aglomerate sau în apropierea unui aerodrom, deoarece plumbul se conține în gazele de eșapament ale motoarelor de aeronave și automobile. Prin urmare, este inadmisibil de a crește legume și fructe, culege ciuperci, ierburi, plante comestibile la o distanță de mai puțin de 100 m de la drum.

Plumbul provoacă dureri abdominale, anemie, artrită, tulburări de activitate cerebrală, excitabilitate, probleme de reproducere la femei. El slăbește sistemul imunitar, provoacă slăbiciune generală, unele boli psihice, afectează rinichii și ficatul, afectează sinteza vitaminei D in organism, ce duce la un deficit de calciu.

La fel de periculoasă și mult mai posibilă e otrăvirea cu mercurul, deși mulți cred că au un contact minim cu acest metal. Este o reprezentare aberantă, deoarece mercurul poate fi prezent în îngrășăminte chimice, plombe dentare, ceară de parchet, diverse unguente, produse cosmetice, pesticide, vopsele pe hidroemulsii, materiale plastice.

Consecințele intoxicației cu mercurul se pot manifesta prin alergii, artrită, tulburări de activitate cerebrală, deteriorarea țesutului conjunctiv, tulburări de vedere, starea de depresie, afecțiuni renale, căderea dinților și slăbirea sistemului imunitar. Mercurul are de asemenea un impact negativ asupra dezvoltării fătului la femei.

Există oare mijloace de protecție împotriva efectelor dăunătoare a dozelor mici de radiație și metalelor toxice? Astfel soluții există și ne sunt oferite de natură. Acestea sunt alimentele vegetale care și-au păstrat toate proprietățile sale biologice naturale și au fost crescute cu utilizarea tehnologiilor ecologice. Acestea includ cerealele integrale, bogate in carbohidrați complecși, vitaminele din complexul B, fierul, calciul, zincul si oligoelementele, legumele proaspete, boabele, semințele și nucii.

O importanță deosebită au produsele bogate in zinc, deoarece acest metal este necesar pentru funcționarea normală a creierului, întărirea sistemul imunitar, are efecte benefice asupra activității mentale a omului. Aceasta nu înseamnă că de mâine trebuie prin orice mijloace să faceți rost de zinc metalic și să-l luați ca pe un medicament. Nu va duce la nimic bun, deoarece organismul are nevoie de componente biologic active ce conțin zinc, și cu care sunt deosebit de bogate unele alimente vegetale. De exemplu, tărâțe de grâu și germeni de grâu conțin de la 130 până la 200 mg/kg. Aceeași cantitate de zinc se găsește în ciupercile bine cunoscute: pitarci, vinețele, brotăcei. Și mai mult zinc se conține în alge marine uscate, care ocupă un loc deosebit în hrana vindecătoare. O mulțime de zinc se găsește în spanac, mazăre verde.

 

Sursa