Amatorii de computere și mers pe jos prezintă mai puțin risc de marasm

/ Vizionări: 3794

Amatorii de computere și mers pe jos prezintă mai puțin risc de marasm 

 

Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele în vîrstă care fac exerciţii fizice şi folosesc computerul, au o memorie mai bună decît cei care nu fac, relatează "MedNovosti". Studiul lui Yonas Geda si colegilor săi de la Clinica Mayo (Arizona) a fost publicat în Clinica Mayo Proceedings.

 

Studiul a cuprins 926 de persoane în vîrstă de la 70 la 93 de ani. Toți participanții la studiu au răspuns la întrebări pentru a evalua activitatea lor mentală, precum și modul de viaţă în cursul anului care a precedat ancheta.

La 20,1 % dintre participanții la studiu care nu practicau exerciţii fizice şi nu au folosit un computer, abilitățile cognitive au fost normale, în timp ce șa 37,6 % s-au dreglări cognitive moderate. Printre participanții care au folosit calculatorul şi au făcut exerciții fizice, abilitatile cognitive a 36 % au fost normale, iar dereglări au fost găsite la 18,3 %.

De asemenea s-a constatat că, chiar exercițiile fizice ușoare în îmbinare cu utilizarea calculatorului au dat rezultate mai bune decît efortul fizic moderat sau semnificativ fără activitate intelectuală.

 

 

Sursa: moldovenii.md