Ambalajele din plastic au fost total interzise în Delhi

/ Vizionări: 2536

пластиковая тара

 

Puțini stiu că în edilii capitalei indiene au hotărât ca folosirea ambalajelor de plastic să fie complet interzisă.

Plastic util ca mobilier și dăunător în formă de pungi
Plastic util ca mobilier și dăunător în formă de pungi

Măsura a fost decisă din cauza "munţilor" de deşeuri de plastic, autorităţile spunând că cei 17 milioane de locuitori ai oraşului generează zilnic 574 de tone de astfel de deşeuri.

"Începând cu ziua de astăzi, autorităţile interzic folosirea, vânzarea şi producţia de ambalaje din plastic în oraş. Noi nu vom face nici un fel de excepţii", a declarat un funcţionar din administraţia oraşului, care a adăugat că "plasticul este o catastrofă ecologică, ambalajele din acest material poluând canalizarea oraşului, ele ne fiind biodegradabile".

Cei care nu vor respecta decizia municipalităţii riscă o amenda de până la 100.000 de rupii (2.200 de dolari) şi/sau închisoare de până la cinci ani.

Edilii Delhi-ului interziseseră încă din 2009 folosirea foliei de plastic mai subţire de 40 de microni, considerându-se că ambalajele mai groase pot fi considerate refolosibile, însă această interdicţie a fost rareori respectată.

Ca alternativă, indienii pot folosi sacoşe de iută, fibră vegetală care poate fi ţesută şi care, deşi nu este disponibilă peste tot, este folosită pe scară largă din 2009.

 

Sursa