Americanii se pregătesc pentru excavaţii miniere pe Lună. Satelitul nostru — un uriaş depozit de combustibil (+Video)

/ Vizionări: 3388

 

Americanii se pregătesc pentru excavaţii miniere pe Lună. Satelitul nostru - un uriaş depozit de combustibil

Criza energetică e soluționată – a fost creat un tip de combustibil din aer
Criza energetică e soluționată – a fost creat un tip de combustibil din aer

În primul weekend din noul an, două sonde robotizate au fost lansate de NASA pe orbita Lunii, pentru a strînge informaţii, care ar trebui să dezvăluie oamenilor de ştiinţă elementele rare (minereuri) de sub suprafaţa Lunii, scrie BBC în ediţia online. Mai exact, datele obţinute de sonde vor fi folosite pentru a alcătui o hartă care să arate locaţiile cele mai potrivite pentru instalarea punctelor de extracţie.

 Geologii spun că craterele polare ale Lunii au miliarde de tone de hidrogen, sub formă de gheaţă. Dovezile au fost furnizate de sondele lunare chiar din anii 90 si păreau să sprijine această idee, iar cea mai recentă serie de misiuni lunare a confirmat această ipoteză. Misiunile următoare vor putea determina cantitatea, calitatea și accesibilitatea hidrogenului.

Descoperirea concentraţiilor de hidrogen uluitor de bogate pe Lună ar putea deschide un univers de posibilităţi, literalmente. Combustibilul de rachete, care costă acum, in medie, 10.000 de dolari/Kg ar putea fi produs pe lună mult mai simplu si mai avantajos. Pentru prima dată, accesul la spaţiul cosmic ar fi cu adevărat economic. Pamîntenii vor putea să înceapă noi afaceri, inclusiv turismul spațial, alimentarea cu combustibil prin intermediul sateliților şi călătorii interplanetare.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md