Animale de aur în natură

/ Vizionări: 19716

Animale de aur în natură

 

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură sunt la fel de frumoase, cât şi rare. Fiind o adevarată bijuterie a lumii animaliere, aceste insecte colorate, arahnide, vertebrate au ceva în comun: o strălucire caldă de aur, care le redă harul comorilor vii.

Gândacii de aur

Animale de aur în natură

5 concepte de maşini, inspirate de natura
5 concepte de maşini, inspirate de natura

Anumite tipuri de gândaci pot părea atât de aurii, că e greu să credem că cochiliile lor strălucitoare nu sunt acoperite cu aur de 24 de carate! Cu toate acestea, este adevărat. Dacă ar fi aşa, vânătorii de comori cu mult timp în urmă le-ar fi adus la dispariţie. În armata gândacilor cei mai aurii - scarabeul de aur şi Golden Tortoise .

Aspectul de aur aceşti gândaci îl datorează ştiinţei. Golden Tortoise poate potrivi umiditatea între două straturi de acoperire ale aripilor săi, ceea ce duce la variabilitatea nivelurilor sau la o strălucire de aur.

Scarabeul de aur (Chrysina resplendens) a mers chiar şi mai departe: cuticula lui chitinoasă reflectă, în mod circular, lumina polarizată, care este "din partea stângă".

Păianjenii săritori de aur

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Păianjenii săritori sunt vânători şi ambuscă prada, astfel exoscheletul lor de culoare metalică nu le adaugă nici un avantaj. Probabil, aspectul lor de aur poate fi evaluat numai de ochii umani, dar nu şi de prada lor.

Păianjenii săltăreţi - unii din cele mai inteligente specii de păianjeni şi aspectul lor exterior de 63 de milimetri, care bate în aur – este unul din cei mai surprinzători.  Petala rosei, pe care această insectă "preţioasă" a întins capcana de vânătoare, contrastează cu exoscheletul păianjenului sclipitor.

Crisalida de aur a fluturelui Monarch

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Oraşul ecologic! Cine este pentru?
Oraşul ecologic! Cine este pentru?

Fluturii Monarch sunt cunoscuţi pentru aripile lor de portocaliu-negru şi venele înjumătăţite cu pete albe pe ele. Omizile lor de negru-alb-galben cu dungi trăiesc adesea pe plante, care produc seva lăptoasă. Numai în stadiul intermediar de dezvoltare al crisalidei (pupei), această creatură maiestuoasă îşi afişează aurul său.

Crisalida fluturelui Monarch este pictată, în principal, în smarald sau jad, cu o nuanţă luminoasă de aur subliniată. Linia orizontală la o treime din lungimea sa este accentuată cu lovituri de aur simetrice pe fundul lui. Aproximativ cu o zi înainte când fluture iese din pupă, suprafaţa se întunecă şi apoi devine transparentă. Odată ce fluture apare, dunga de aur şi spoturi rămân pentru totdeauna.

Dorado.

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Este un peşte de aur incredibil – o creatură uimitoare a Creatorului.  Peştele de aur se găseşte în mare în jurul Taiwan şi se află în Muzeul de Ştiinţe Naturale din Taiwan.

Crescătorii peştelui Koi sunt activ implicaţi în producţia acestui crap auriu decorativ.  Şi, deşi peştele nu conţine aur de 24 carate, cumpărătorii nerăbdători plătesc pentru el ca şi cum acesta ar fi fost de aur.

Broasca de aur cu săgeţi otrăvitoare.

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Turismul pe coasta Caraibelor din Mexic: a descoperi natura, ci nu a o distruge!
Turismul pe coasta Caraibelor din Mexic: a descoperi natura, ci nu a o distruge!

Există mai multe specii de diferite broaşte otrăvitoare, inclusiv Phyllobates terrribilis, care, după cum s-a dovedit, este cea mai otravitoare din vertebrate din lume. Aceste broaşte transpiră prin piele toxine alcaloidice mortale. Doar un miligram de otravă a acestei broaşte (Batrachotoxin) este suficient pentru a ucide aproximativ 10 000 de şoareci, 10 - 20 de oameni sau doi elefanţi africani! "Uitaţi-vă, dar nu atingeţi", - acest sfat cu adevărat ar trebui să fie luat în vedere. De fapt, broaştele de aur otrăvitoare nu strălucesc cu aur, acestea pot fi de orice nuanţă: verde-pal, galben, portocaliu strălucitor. Lumina metalică aurie poate fi văzută doar în ochii lor. Irisul la mai multe tipuri de broaşte râioase demonstrează o nuanţă bogată de aur, care este în contrast viu cu fundal negru al miezului nopţii. Pare foarte frumos, şi chiar pentru cineva acţionează ca un sedativ.

Şopârla de aur (Tegu Lizard)

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Tegu Lizard este o şopârlă mare din America de Sud, care ocupă aceeaşi nişă ecologică ca şi varanii de pe alte continente. Pielea lucioasă de aur a tegu şi ornamente de aur pe dungile negre se asociază şi o fac pe şopârla foarte atrăgătoare. Tegu Lizard sunt animale de companie populare, deşi natura lor feroce şi complexitatea de domesticire le face animale de companie nedorite. Tegu Lizard poate creşte destul de mare - mai mult de 100 de centimetri de la nas până la sfârşitul coadei, şi spre deosebire de alte soiuri de Tegu, este carnivoră.

Şerpi de aur

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Mai multe specii de şerpi au dobândit prefixul "de aur". Printre acestia şarpele de aur (chrzsopelea paradise). Cele mai multe şerpi de culoare de aur trăiesc în deşert, unde culoarea lor le ajută să armonieze cu nisip şi vegetaţia uscată.

 

Maimuţa de aur

Animale de aur în natură

Înainte, spre Natură
Înainte, spre Natură

Maimuţa de aur sau Leontopithecus rosalia este una din cele mai mici maimuţe din lume şi, în acelaşi timp, una din cele mai ameninţate. Experţii estimează că numai 1.000 din aceste primate trăiesc în zonele împădurite de pe coasta Atlanticului a Braziliei, în timp ce altele 490 de exemplare sunt în prezent deţinute în captivitate sau în rezervaţii protejate. Se crede că, 98 la sută din habitatul său - păduri tropicale - au fost distruse din cauza defrişărilor.

Blana lucioasă de aur, care acoperă această maimuţă, face ca ea să pară mai mare şi mai grea. De fapt, aceste maimuţe din Lumea Nouă cresc până la 335 mm în lungime şi exemplare adulte cântăresc mai puţin de 700 de grame.

 

Pasărea ţesător din Africa

Animale de aur în natură

Animale de aur în natură

Imagini ale naturii: William Neill (Foto)
Imagini ale naturii: William Neill (Foto)

Pasărea ţesător din Africa (Ploceus subaureus) trăieşte în estul şi sudul Africii:  de la Kenya şi mai jos, în Africa de Sud. Aceste păsări pot forma grupuri de până la cateva mii de păsări şi cuiburile lor în formă de lacrimi atârnă, de obicei, pe zeci de copaci în Savannah. Ţesători de aur se hrănesc cu seminţe şi concentraţiile lor mari fac uneori probleme la fermieri din Africa, deoarece mănâncă cereale.

După cum ştim, nu tot ce străluceşte este aur, însă animalele sunt creaturi vii, şi valoarea veşmintelor lor de aur este mult mai mare, decât cea a metalului preţios, care a sedus, fermecat şi orbit oamenii din timpuri imemoriale.

 

 

Sursa cu link pe webecoist.com