Anul Nou vegetarian

/ Vizionări: 2908

Вегетарианский новый год 

 

Cele mai bune felicitări de Anul Nou 2011
Cele mai bune felicitări de Anul Nou 2011

Produse:

Pentru 4 porţii:

  • 2,5 ceşti de ulei vegetal;
  • 4 bucăți de tofu tăiate în felii subţiri;
  • 6 bastonaşe de caș de fasole (opțional);
  • 60 g de ciuperci stridii uscate, înmuiate în apă fierbinte timp de 25 minute;
  • 60 g de ciuperci negre de iarnă uscate, înmuiate în apă timp de 25 minute;
  • 100g de felii de bambus conservat;
  • 100g de felii de chilim conservat;
  • 60 g de petale uscate de "crini de tigru" (fidea de aur), înmuiate în apă timp de 10 minute;
  • 60 g de nuci decojite gingko sau migdale;
  • 1 bucată de tofu roşu;
  • 1 linguriță de zahăr brun;
  • 1 lingură de sos de soia .

 

Eco-cadouri de Anul Nou
Eco-cadouri de Anul Nou

Pregătire:

Încălziţi uleiul vegetal într-o tigaie wok până la apariţia fumului, puneţi tofu, bastonaşele de caș de fasole (JI) și se fierbeţi timp de 3-4 minute, pana când tofu se va umfla şi se va rumeni. Scoateți tofu și bastonaşele de caș de fasole și scurgeţi-le pe hîrtie. Scurgeți uleiul din tigaie, lăsînd 4 linguri. Puneţi ciupercile, feliile de bambus, chilimul, petale de crini şi le gătim timp de 5 minute. Adăugaţi nucile și prăjiţi timp de 1 minut. Turnaţi puțină apă și fierbeţi la foc mic timp de 4 minute. Adăugaţi bastonaşele de caș de fasole.

Amestecaţi tofu roșu, zahăr și sos de soia și turnaţi amestecul în tigaie. Acoperiţi-l cu un capac şi gătiţi timp de 10 minute, dacă amestecul începe să se usuce, adăugați mai multă apă. Puneţi tofu fiert și încălziţi.

 

 

Источник: edatoday.ru