Apă – din fîntînă, electricitate - din panouri solare: un profesor din Krasnoiarsk vrea să-i mute pe toți în case independente de stat

Вода из скважины, электричество из солнечных батарей: учитель из Красноярска мечтает перевести всех на независимые от государства дома

Un profesor de matematică din Krasnoiarsk a inventat o casă independentă de serviciile comunale și de stat: încălzirea și electricitatea vin de la panourile solare, iar apa curată vine din fîntînă. O astfel de casă nu dăunează ecologiei, spre deosebire de cele încălzite cu cărbune, și nu necesită plată pentru resursele naturale.

"Apă - din fîntînă, electricitate - din panouri solare. Pur și simplu energia electrică și apa proprie a fost demult dezvoltat și ușor de realizat, iar invenția mea personală este anume un sistem de încălzire solară, de aceea mă concentrez anume pe el. În rest, casa este complet autonomă și din punct de vedere a apei și a electricității, și a canalizării", a spus Gherman Beleakov corespondentului "Siberia. MBH media”.

Poluarea electricǎ
Poluarea electricǎ

”- Dacă e vorba de o casă atît de înalt-ecologică, ce propuneți să faceți cu gunoiul?

-Cele mai multe deșeuri sînt ambalajele produselor cumpărate. Casa mea presupune și propriile produse. Iar deșeurile organice merg perfect în compost, participînd la producția de humus pentru produse noi. Adică conceptul meu presupune o lipsă aproape completă de gunoi ca atare.

În conceptul casei, profesorul a introdus într-adevăr un vegetariu - o seră încălzită și în timpul iernii, care asigură proprietarii casei cu legume, ierburi și fructe pe tot parcursul anului. Introducerea serelor în case poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții, în plus, aceasta este o economie suplimentară a bugetului familiei.

Acum, Herman Beleakov pe platforma crowdfunding "planeta.ru" adună bani pentru echipament - pentru a-și testa invenția, iar toate calculele le-a pus în rețea. Conceptul este potrivit atît pentru clădirile cu apartamente, cît și pentru parcurile urbane — dacă testele vor demonstra performanța proiectului, siberienii vor putea fi complet independenți de serviciile comunale și de companiile de administrare.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.