Apa în recipiente de plastic este mai periculoasă decât apa de la robinet

/ Vizionări: 9672

Apa în recipiente de plastic este mai periculoasă decât apa de la robinet

 

Apa în recipiente de plastic este mai periculoasă decât apa de la robinetLichidul constituie 60% din corpul uman şi funcţionarea sa normală necesită un aport de apă suficientă. Cu toate acestea, omul modern, având o selecţie mare de apă potabilă, este puţin documentat de calitatea acesteia.

Descoperiri în domeniul de microbiologie în serviciul de tratare a apelor Moscovei
Descoperiri în domeniul de microbiologie în serviciul de tratare a apelor Moscovei

Oamenii de ştiinţă americani au analizat calitatea apei din diferite surse disponibile, şi au concluzionat că omenirea se află în pericol.

Apa de la robinet conţine adesea clor, fluor, organisme biologice, poluări industriale şi chiar o varietate de produse farmaceutice. În prezent astfel de impurităţi cu greu pot fi numite apa curată.

În acest sens, tot mai mulţi oameni cumpără apa în sticle de plastic de diferite capacităţi. Dar oamenii de ştiinţă avertizează că aceasta poate fi mai periculoasă decât apa de la robinet. Sticlele de plastic sunt fabricate din petrol, şi după utilizare sunt arse  într-un depozit de deşeuri, poluând ecosistemul. Urme de plastic au fost găsite în probe de apă oceanică.

Agricultura consumă 92% din apă în lume
Agricultura consumă 92% din apă în lume

În plus, din sticle de plastic face parte bisfenol A, compusul chimic care încalcă sistemul endocrin, provoacă cancerul mamal şi conduce la dezechilibru hormonal. O atenţie deosebită trebuie acordată părinţilor la  folosirea sticlelor de plastic pentru hrana copiilor.

Experţii avertizează că recipiente de plastic pentru stocarea apei pot fi utilizaţi o singură dată din cauza înmulţirii bacteriilor în ea. Atunci când  utilizaţi containere de plastic este mai bine să alegeţi polietilena de înaltă densitate # 2 HDPE, deoarece plasticul de densitate joasă LDPE # 4 # 5 sau PP este fabricat din materiale reciclate.

Ca urmare a cercetării oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că cea mai sigură este apa purificată de la robinet sau din recipiente de sticlă. Utilizarea apei în recipiente de plastic este recomandată numai în cazuri extreme.

 

 

Sursa: vsezdorovo.com

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137