Apple a patentat combinaţia de panou solar cu ecranul tactil

/ Vizionări: 5720

Apple a patentat combinaţia de panou solar cu ecranul tactil

Apple  запатентовал совмещение солнечной батареи с сенсорным экраномCu toate că Apple doar intenţionează să construiască gadget-uri alimentate de la energia solară, inginerii săi  înţeleg,  în mod clar, perspectiva şi potenţialul energiei solare pentru dispozitivele mobile cu touchscreen cum ar fi iPhone şi iPod.

În presă a apărut recent brevetul Apple, care indică faptul că compania pregăteşte tehnologia pentru a integra celulele solare sub ecranul tactil al dispozitivelor portabile.

Dispozitive mobile de la diferite companii care utilizează reîncărcarea solară din timp în timp apar sub formă de produse finisate şi prototipuri.  Însă acestea toate folosesc o reîncărcare externă sau cea de la partea din spate a corpului , pentru că sunt echipate cu celule solare opace, în timp ce de mai multe ori telefonul stă cu ecranul în sus unde, în mod normal, şi există sursele naturale şi artificiale de lumină.

Apple   запатентовал совмещение солнечной батареи с сенсорным экраномInginerii Apple oferă locul unei celule solare subţire sub ecranul multitouch, iar sub o celulă solară - un strat reflectorizant, probabil, de o formă parabolică. Astfel, ecranul telefonului mobil va deveni chiar un "sandwich" mai complicat, unde la straturi de sticlă, senzori de atingere, elemente indicatorii va fi adăugat un strat  fotoelectric şi reflectorizant. De asemenea, telefonul mobil va avea nevoie de locul pentru a pune cipuri logice care controlează încărcarea şi pentru a-l proteja de supraîncălzire - dispozitivelor mobile nu le place lumina directă a soarelui, şi acestea pot suferi de supraîncălzire, chiar şi în condiţii normale de exploatare.

Tehnologia, patentată în septembrie 2008, acum poate fi aplicată la întregul spectru de dispozitive mobile şi portabile, şi va permite a folosi aproape 100% din suprafaţă, de exemplu, de telefon mobil pentru reîncărcarea telefonului de la energie solară.

Apple    запатентовал совмещение солнечной батареи с сенсорным экраном

Centrul de date Apple va funcţiona pe energie solară
Centrul de date Apple va funcţiona pe energie solară

Încărcătoare solare sunt în număr mare pe piaţă deja de mai mulţi ani, cu toate acestea, instalarea încărcătorului solar  în dispozitivul mobil încă se confruntă nu numai cu dificultăţi tehnice, dar, de asemenea, duce la o creştere a costului aparatului. Însă, tehnologia nu stă pe loc, de aceea producătorii mari se grăbesc să breveteze principiile perspective de construcţie a gadget-urilor ecologice, bazîndu-se pe direcţia actuală de dezvoltare a tehnologiei.

Sursa