Aprind soba de la Philips

/ Vizionări: 16274

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/8aug07_phillips/big.jpg Compania Philips, cunoscut pentru high-tech sale electronice, a lansat un foarte exotic pentru mine, dar încă un produs foarte inovatoare: cuptor-cuptor, destinate pentru regiunile cele mai sărace ale planetei.

Seminee cu lemne mici, aranjate de obicei în casa - un tipic "facilităţi de bucătărie" pentru sute de milioane de familii. Soba de la Philips, un cadou care nu arata deosebit de impresionantă, ar trebui să faciliteze viaţa lor.

Faptul că noul "soba", consumă 80% mai puţin lemn de foc pentru gătit aceeaşi cantitate de produse alimentare, în comparaţie cu semineu de piatra primitiv, încă folosit în multe regiuni sărace. Şi asta înseamnă că scutirea multiple de viaţă (reducerea forţei de muncă pentru asamblarea de lemn), precum şi în caz de ştiri pe scară largă, precum şi o reducere considerabilă a ratei de defrişărilor.

Chiar mai important, aragaz Philips aruncă la 90-99% substanţe mai puţin nocive (monoxid de carbon, compuşi organici volatili) decât case primitive. Şi aceste substanţe chimice care se acumulează în case - un puternic factor care afectează starea de sănătate a locuitorilor lor, şi chiar - cauza morţii.

Reprezentanţii Philips declara: "secrete de multiplele avantaje ale acestui cuptor la o controlat ventilator electronic, care forţele de aer care trece prin cuptor, creând o temperatură mai mare şi aer raportului combustibil -. Rezultat o" curat "de ardere şi utilizarea mai eficientă a combustibilului. Generatorului termoelectrice care utilizează căldura de la arderea lemnului, creează electricitate pentru ventilator. În plus faţă de independenţă energetică, acest generator poate opera de asemenea, unele dispozitiv extern, cum ar fi radio sau lampa.

Ventilatorul este controlat de un microcip, şi curentul electric pentru un cuptor mic ventilator produce ea însăşi - este integrat element termoelectrice (să-l pot conecta de asemenea un bec). De asemenea, inginerii au avut grijă de proiectare cuptor bun (pentru un preţ moderat), o buna izolare ale corpului (care reduce încălzirea alimentelor şi pierdere inutila de caldura).

cuptor Recent a fost testat în mai multe case de saraci din India, iar acum compania olandeză este în căutarea de parteneri pentru a distribui acest produs.