Arctica ar putea pierde gheaţă vara termen de cinci ani

/ Vizionări: 2812

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Arctic

Rata de retragere a gheţarilor Jakobshaven (Ilulissat) conform NASA.

Un model de calculator nou a arătat că Oceanul Arctic ar putea pierde pe gheaţă cât mai devreme de vara 2014. U. S. Fostul vice-preşedinte şi un ecologist proeminent, Al Gore a făcut această declaraţie la Conferinţa Naţiunilor Unite privind clima de la Copenhaga.

Între timp, în aprilie, cercetatorii americani au descoperit că acest lucru se întâmplă numai după trei decenii, iar în octombrie colegii lor britanici a redus termenul la douăzeci de ani.

Al Gore şi daneză glaciologist Dorte Dahl Jensen, a prezentat rezultatele a două studii. Unul dintre ei a fost realizat în cadrul proiectului internaţional Arctic Monitorizare şi Evaluare Programul, finanţat de către opt state arctice, alte efectuate Institutul Polar Norvegian.

Constatările oamenilor de ştiinţă sunt reduse la faptul că, în primul rând, coloana de mercur în Arctica până la două ori mai rapid decât media de pe planetă. În al doilea rând, un multi-anual de gheaţă gros se înlocuieşte cu un capac tineri subţire. Există o şansă de 75 la sută că în 5-7 ani de gheaţă vara Arctica va rămâne doar în strâmtorile înguste între insule.

Sette Dahl Jensen spus de asemenea că unul dintre cele mai mari gheţari din Groenlanda Jakobshaven (Ilulissat) a dublat rata de recidivă în mare. În această regiune, nivelul mării a lungul ultimilor zece ani a crescut cu 1,8-3,4 mm pe an. Spune glaciologist, topirea gheţarilor acum în Groenlanda şi Antarctica de Vest conduce la o creştere a nivelului mării de 1 mm pe an. Zece ani mai târziu, această cifră se va dubla.

În vara anului 2007, PAC polare arctice a scăzut la un record de 4.3 milioane de metri patrati. km. De topire a 2008 şi 2009 nu a fost la fel de puternic, dar a luat încă două locuri şi a treia în intensitate.

Puteţi vedea harta ...


science.compulenta.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137