ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez



Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez

 



Ingrediente:

  • 8-10 ardei graşi,
  • 4-5 roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • 3 pahare  de smântână.


Pentru umplutură
:

  • 2 cepe,
  • ½ morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • 1 ardei gras,
  • ½ păhar orez,
  • 3 roşii,
  • 3 linguri de  ulei,
  • 1 lingură unt,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.


Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărea­ză şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra se pune tocătura de roşii şi se înăbuşă în cuptor. Dacă se prepară la aragaz, se adaugă şi puţin bulion de legume. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Prepararea umpluturii:

Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ardeiul se taie fidea scur­tă şi se prăjesc în ulei. La urmă se adaugă jumătate din verdeaţă. Orezul, spălat şi uscat, se prăjeşte în unt, se amestecă cu legumele prăjite, se adaugă roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, verdeaţa răma­să, sarea, piperul negru, pasta de ardei graşi. Se amestecă totul.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Luni, 27 iunie 2011 11:28
Vizualizări: 3335

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
70
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
49
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
114
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
99