Ardeiul roșu – iute și folositor

/ Vizionări: 2292

Жгучий красный перец - горько и полезно

Datorită componenței bogate și concentrate de substanțe active, ardeiul iute se utilizează în cu succes medicina populară de veacuri, iar medicina oficială îl folosește în practică – tinctura de ardei și plasturele de ardei iute.

Talpa gâștei — toate remediile într-o singură plantă
Talpa gâștei — toate remediile într-o singură plantă

La folosirea ardeiului în mîncare și în calitate de remediu natura, organismul elimină mai multe endorfine, se neutralizează efectele stresului și se reduc durerile; ardeiul ameliorează activitatea ficatului și digestia în general; reduce nivelul de colesterol în sînge, curăță și fortifică vasele sanguine; stimulează procesul de circulație a sîngelui, inclusiv cea cerebrală – se recomandă administrarea internă în acest scop; previne maladiile cardiovasculare și ateroscleroza; îmbunătățește vederea și starea oaselor.

O proprietate importantă a ardeiului iute este capacitatea de blocare a dezvoltării cancerului: se manifestă mai accentuat la tratarea cancerului ovarian și al prostatei.

În caz de răceală severă și în stări acute se administrează ardei iute măcinat, amestecat cu miere, 1:1, cîte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, după care se bea apă – acest amestec are o acțiune diaforetică, antipiretică și expectorantă.

Coaja de ceapă: proprietăți curative
Coaja de ceapă: proprietăți curative

Se administrează și tinctura de alcool a ardeiului: ardeii se mărunțesc și peste ei se toarnă alcool e 90%, 1:10, se ține o săptămînă și se strecoară. Se administrează cîte 10-15 picături cu apă (50 ml) cu 15 minute înainte de masă. Dacă în loc de spirt folosiți votcă, atunci în raport de 1:7 și se ține 3 săptămîni. Aceeași tinctură se folosește exterior – în caz de răceală: se înmoaie o bucată de tifon în mai multe straturi în tinctură de ardei, se învelesc tălpile, se îmbracă ciorapi groși de lînă. Pentru un efect mai mare, tifonul poate fi acoperit cu o peliculă.

ATENȚIE!

În cazul maladiilor acute de ficat și rinichi, ulcer stomacal și duodenal, gastrite și alte boli gastrointestinale, ardeiul iute nu se întrebuințează.

 

Sursa: rus-health.info

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137