ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aroma produselor alimentare influenţează consumul lor




 

 

Oamenii de ştiinţă olandezi, au descoperit că aroma bucatelor şi textura, afectează cantitatea alimentelor consumate. Astfel, potrivit unui studiu realizat de savanţi, porţii mai mici au consumat persoanele, mâncarea cărora a fost mai aromată şi care ,au mestecat mai bine.

Olandezii, cred că aroma puternică a produsului poate reduce din consumul lui cu 5-10%.Fiindcă, nesimţind mirosul bucatelor, noi mâncăm mai mult, deoarece involuntar, ne pare că nu ne-am săturat. 

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 aprilie 2012 17:01
Vizualizări: 2143

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
100
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
130
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
98
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
241