Aş putea naşte acasă?

/ Vizionări: 5758

Aş putea naşte acasă?

Aş  putea naşte acasăAceastă întrebare a fost pusă de către verute, utilizatorul LiveJournal, pe forum rodi_doma şi a provocat o mare rezonanţă, discuţia a ieşit în topuri… Viitoarea mamă a întrebat: "Ştiţi, după lectura forumurilor respective s-a creat o impresie că acasă nasc... femeile care fac yoga. Se cufundă într-o spartură de gheaţă. Merg cu bicicleta. Neapărat vegetariene!  În general, ducând un mod de viaţă activ şi corect. Eu, însă ultima dată am făcut sport ... în clasa a 5-cea, la sigur. Apoi am fost întotdeauna eliberată din cauza miopiei avansate. De fapt, sunt o femeie obişnuită, o viaţă activă - nu este pentru mine. Mă alimentez destul de greşit, evitînd numai conservanţi şi semifabricate. În schimb mănânc multă carne, şi ador lipide, glucide şi totul ce e nefolositor. Aş putea naşte la domiciliu? Oare cinevă din persoanele asemănătoare a născut la domiciliu? Fiului am dat naştere la spital, culcată pe spate, de sine stătător (fără epidurala şi stimulente)”.

În cadrul conferinţei internaţionale cu genericul: "Naşterea în dragoste - dreptul fiecărui om”, care a avut loc la Moscova pe 9-13 iunie, au fost chestionaţi spacialiştii din domeniu.

Nașterile acasă, tot mai populare (+Foto)
Nașterile acasă, tot mai populare (+Foto)

Michel Odent, obstetrician, fondator al Centrului de Cercetare pentru sănătate primară (Primal Health Center): “Faptul că deja aţi dat naştere fără complicaţii dovedeşte că femeile obişnuite nasc tot aşa de uşor ca şi cele fanatice de orice idei".

Jan Tritten, moaşa, redactor-şef al  revistei “Midwifery Today”: “Desigur, puteţi să naşteţi la domiciliu! Incearcaţi să vă alimentaţi mai bine şi mâncaţi carne, dacă doriţi. Şi mai ales nu trebuie să fiţi o superfemeie!”

Eneida Spradlin-Ramos, moaşa, specialist în terapia manuală, alăptare şi abordare naturală pentru creşterea copiilor. Conduce programe de formare a moaşelor din organizaţia International Center for Traditional Childbearing (ICTC): “Este minunat că aţi fost în stare să daţi naştere copilului dvs., fără stimulare şi anesteziant.  Chiar şi în ciuda dietei, pe care o ţineţi, precum şi lipsei de exerciţii, sunteţi sănătoasă, ca şi multe alte femei gravide aici! Veţi putea naşte la domiciliu, în special, cu ajutorul unei moaşe profesioniste. Naştere fericită!”

 

În chestionar au participat şi mulţi alţi specialişti.

 

 

Sursa