Asparagus

/ Vizionări: 11446

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Спаржа

Sparanghel (sparanghel) - una dintre cele mai delicioase, sănătoase, şi legume scumpe. Împuşcă primul sparanghel, care sunt alb, verde, roz şi verde sau violet, saturat cu vitamine, minerale si fibre. Lăstarii tineri ofertă nu poate fi mâncat crud sau fiert în apă rapid, în cuptor sau pe gratar. Sparanghelul este una dintre primele fructe ale noului sezon: recolta de lăstari tinerii să înceapă cât mai devreme în aprilie sau mai.

Sparanghel (Asparagus) se referă la familia liliacee şi este o rudă apropiată de ceapa, dar nu-l place, fie aspectul sau gust. Sparanghelul provine din regiunea mediteraneană şi este cunoscut pentru oameni inca din antichitate. Anterior, aceasta a fost cultivată în scopuri medicinale, ca un instrument de krovoochistitelnoe şi diuretice. În Renaştere, sparanghel a anunţat un afrodiziac şi, prin urmare, interzise pentru consum de către călugării (un fapt care cauzează un zâmbet de la omul modern). În plus faţă de calităţile nutriţionale deosebite, sparanghelul este o cultură decorative, care este utilizat în aranjamente florale (multe familiare dulce "pomul de Crăciun", cu boabe de portocaliu).

Sparanghel în Grădina

Sparanghelul - o plantă dioică perenă, care este uşor să crească în grădină, dar pentru cultivarea cu succes a acestei culturi va necesita destul de multe locuri. Pentru sparanghelul de plantare ar trebui să aleagă un loc linistit si insorit, undeva în grădina din spate. Sparanghelul poate trăi în grădina de 20-25 de ani, fără a avea nevoie de transplanturi. Plantele au atins vârful de fructe, poate duce la 9-12 lăstari pe sezon. Nevoie de suprafeţe mari şi asamblarea manuală, precum şi randamentul relativ modeste şi termenul de valabilitate scurt şi din cauza costului ridicat de sparanghel în comparaţie cu alte legume.

soiuri moderne de sparanghel sunt de sex masculin cu polenizare liberă hibrizi cea mai mare parte din prima generaţie - acestea sunt mai productive, nu produc seminte si nu dau de auto-seed. Muguri de plante de sex masculin, mai groase şi mai puternice, şi - mai multe femei subtile, deşi plantele de sex feminin le produc în număr mare. Alegerea plantelor de grădină, să acorde prioritate de mare randament, rezistent la îngheţ şi rezistente la boli de hibrizi moderne: Giant Jersey, New Jersey Knight, Jersey Prince, Syn 1953, Syn 4-362, UC 157, Viking KBC. Dacă doriţi să vedeţi de fructe de padure la sfarsitul verii pe plantele de sex feminin, tu l-ai pus cel puţin una lângă sex masculin, si ... pregateste-te pentru a lupta masive de auto-însămânţate. Puteţi semăna sparanghel la începutul primăverii, dar puteţi achiziţiona o plantă anuală (sau rădăcină) în centrul de gradina.

Grunduri pentru sparanghel ar trebui să fie pregătit în prealabil printr-o gaura 30x30 cm pereprevshy gunoi de grajd amestecat cu sol extrase şi compost de gradina. Sunt plantate la o distanta de 40-45 cm unul de altul. Grija pentru sparanghelul este mâna-plivitul, fertilizarea plantaţiilor înainte şi după perioada de fructe, precum şi în primăvara şi toamna mulchirovkah. Verzii îngălbenite se taie în toamna aproape la rădăcină.

Strânge prima recoltă pot fi din plante care au ajuns la 3 ani prin tăierea noi lastari 15-20 cm în lungime de la sol timp de 4-6 săptămâni de săptămâni. Recolte mai mari la plantele pot fi de 8-10. Pentru a recolta, folosiţi un cuţit special pentru sparanghel, care este uşor să taie lăstarii la o adâncime de 2 cm sub pământ, sau pur si simplu rupe mâinile lor la sol.

Cum sparanghel utile

Sparanghelul - o mare sursă de fibre, vitaminele K, A, C, E şi grupa B, precum acidul folic, seleniu, cupru, mangan, potasiu si alte minerale esentiale. În acest caz, sparanghel conţine foarte puţine calorii.

Un pahar de tocat fiertdintre ele de aer, semn pachete şi a pus în congelator.

Gătitul sparanghel

Mănâncă sparanghel proaspat si rapid aburit (aprox. 5 min), gătite într-o cantitate mică de apă fierbinte (3 minute) sau prajit pe un gratar sau la cuptor timp de câteva minute. Cel mai important lucru în sparanghel gătit - nu "peregotovit" legume, gata de a fi varza de crocante interior. Foarte util pentru a găti sparanghel speciale vase înguste inaltime: lăstari sunt stabilite intr-o tigaie pe verticală, motivele lor sunt fierte într-o cantitate mică de apă fierbinte, în timp ce, la fel ca vârfuri de licitaţie de abur. De apă, care au fierte sparanghel, poate fi folosit de mai multe ori, păstrarea în congelator, apoi gatiti pentru supa ei.

varză gătită poate fi mâncat fără nimic, şi puteţi avea pe masă, se presara-le cu ulei de măsline şi suc de lămâie, sos de otet balsamic (vezi reteta mai jos) sau înmuierea lor în unele dip în maioneză. Puteţi adăuga sparanghelul într-o salata sau sos, combină perfect cu o varietate de mâncăruri sparanghel se amestecă-prăji (Quick-prajit peste legume mari de energie termică cu stridii şi sos de soia în chineză).

Salata de sparanghel si rosii îmbrăcat cu otet balsamic

10 mediu fierte şi se taie în 3 părţi de muguri de sparanghel, 6 rosii mediu-grosier-tocat şi cca. 30 g nuci prăjite de pin şi se amestecă înainte de servire se stropesc cu sos de otet balsamic. Pentru umplutura se amestecă în ordinea lingura otet balsamic, o lingura de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de muştar.

Supă din partea de sus a sparanghelul

500 g sparanghel sfaturi proaspete, a rupt în două

500 g bulion (sau depozitarea apei din sparanghel, vezi mai sus)

6 cartofi mici, tăiate în patru bucăţi

70 g de vin alb sec

50 g smântână dublu

2 cepe, ceapă eşalotă, fin tocat

Frunze proaspete de macris

Uleiul de măsline pentru prăjit

Proaspete sau uscate cimbru

Metoda de preparare:

Într-o cratiţă cu un sote de fund gros în ulei de măsline pentru câteva minute, ceapa si cimbru tocat. Adăugaţi baza lăstarilor de sparanghel (puteţi utiliza stocate şi decongelate), şi o pereche de minute - vin şi a aduce un abces. În cazul în care cantitatea de lichid înjumătăţi, introduceţi stoc. Din nou, aduce la fierbere şi se fierbe timp de aproximativ 7 minute. Se adaugă smântână şi se ivi la starea de piure într-un procesor de alimente sau cu blender de mână. Sare dupa gust.

Împreună cu bucătarul supa de realimentare. cartofi Fry la foc mare timp de câteva minute. Adauga in topuri sparanghelul si se prajeste timp de 2-3 minute. Opriţi de căldură şi se adaugă frunze de macris.

În fiecare placă, locul friptură şi se toarnă supa-piure. Serviti imediat cu paine prajita calda, condimente supa negru proaspăt măcinat, piper.

* Informaţii privind valoarea nutriţională de sparanghel este administrat conform SR20 USDA (USDA National Nutrient baza de date pentru standard de referinţă, de lansare 20)

viata Suburban ( CountrysideLiving.net )