Atletul Rich Roll despre alimente bogate în proteine, pentru un meniu vegetarian

/ Vizionări: 1768

Один из самых выносливых спортсменов мира — ВЕГАН — развенчивает миф о белке

Dacă ai ales să renunți la carne, produse lactate și ouă nu trebuie să te îngrijorezi de faptul că nu vei consuma cantitatea necesară de proteine pentru a avea un organism sănătos. Iată ce alimente bogate în proteine poți include în dieta ta vegetariană.

O gamă largă de semințe te pot ajuta să consumi în fiecare zi cantitatea optimă de proteine de care ai nevoie. De exemplu, o singură ceașcă de quinoa conține 11 grame de proteine, scrie Rich Roll, atlet de anduranță care a ales să urmeze un regim vegetarian, într-un articol pentru Mind Body Green. Le poți consuma atât la micul dejun, împreună cu fructe de pădure și lapte de migdale sau de nucă-de-cocos, cât și la prânz, în salate, în supe sau ca bază pentru burgeri vegetali, recomandă Roll.

Ghimbirul – un remediu universal
Ghimbirul – un remediu universal

Semințele de chia sunt o altă sursă valoroasă de proteine. Doar două lingurițe de semințe de chia (28 de grame) conțin circa 4,7 grame de proteine, scrie publicația Health. Acestea pot fi adăugate în salate sau chiar în iaurturi și băuturi de tip smoothie. Tot pentru a-ți asigura aportul zilnic de proteine, poți alege și semințele de floarea-soarelui, de susan sau de mac.

De asemenea, și laptele vegetal este o sursă importantă de proteine pentru vegetarieni. Cel mai valoros în acest sens este laptele de soia. O cantitate de circa 230 de mililitri de lapte de soia îți oferă până la 8 grame de proteine. Pe piață găsești însă mai multe tipuri de lapte vegetal, precum cel din migdale sau orez.

Totodată, fasolea, care se găsește pe piață într-o gamă largă, te ajută să îți satisfaci nevoia zilnică de proteine. De exemplu, două cești de fasole kidney îți oferă circa 26 de grame de proteine.

Adevărul despre sucuri
Adevărul despre sucuri

Fructele oleaginoase, precum nucile, alunele, migdalele sau fisticul, sunt bogate în proteine. Circa 28 de grame din aceste alimente conțin până la șase grame de proteine. De asemenea, poți alege și unt obținut din fructele oleaginoase, însă nu uita să citești eticheta acestora, punctează experții. „Caută acele branduri care au cât mai puține ingrediente – doar nuci și poate sare. Treci peste cele care conțin uleiuri hidrogenate și un adaos mare de zahăr”, sfătuiește Elle Penner, expert ntriționist la MyFitnessPall.

Printre sursele bogate în proteine pe care le poți include în dieta ta vegetariană se numără și lintea, boabele de soia, tofu, mazărea, pâinea din cereale integrale, recomandă dr. Reed Mangels, într-un articol publicat de Organizația The Vegetarian Resource Group.

 

Sursa: semneletimpului.ro