Atmosfera pămîntului se încălzeșt vertiginos! 116 ani într-un video…

/ Vizionări: 1566

Атмосфера земли стремительно нагревается! 116 лет в одном видео...

Cum s-a schimbat temperatura pe Pămînt în ultimii 116 ani? Ce consecințe vor avea asemenea schimbări? Este o etapă normală sau este un fenomen catastrofal pentru pămînt?

Schimbările climatice sînt greu de observat doar în cazul unei monitorizări îndelungate. Dar în diagrama de mai jos, în doar 30 de secunde, se vede direcția evoluției climei.

Pămîntul are și sateliți temporari
Pămîntul are și sateliți temporari

Schimbarea climei este un proces măsurat zeci de ani și e greu să obsrvi anumit lucruri, pînă cînd nu devine tîrziu. Dar dacă luăm datele meteorologice a fiecărei țări, le studiem timp de un secol și le comprimăm în 30 de secunde, atunci totul devine mai clar.

Anume asta a făcut cercetătorul finlandez Antti Lipponen, iar rezultatele au arătat o creștere de 2 la sută a temperaturii în întreaga lume. Diagrama este împărțită în cinci regiuni: America, Africa, Oceania, Europa și Asia, iar efectul înregistrat în ultimii ani, este îngrijorător.

Asemenea vizualizări au fost făcute și de NASA și de alte universități. Toate indică una: devine tot mai cald.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137