August 1991 — puci nu a fost (+Video)

/ Vizionări: 4934

 путча не было

 

La aniversarea zilei spectacolului antistatal, jucat de Gorbaciov cu scopul distrugerii țării, doresc să subliniez încă o dată: nici un puci nu a fost. "Puciștii" au îndeplinit ordinul lui Mihail Sergheevici și acțiunile sale erau coordonate în prealabil.

Iar mai departe, s-a jucat un spectacol. Cu sânge și prăbușirea ulterioară a Superputerii.

Pe Gorbaciov nu-l vom ierta niciodată...

Despre faptul că puci nu a fost am mai discutat în programul "Profilactica" cu doi ani în urmă. Sper că am reușit să vorbesc scurt și pe înțelese.

Nikolai Starikov: «Lista așa-numitelor valori europene coincide cu lista păcatelor de moarte»
Nikolai Starikov: «Lista așa-numitelor valori europene coincide cu lista păcatelor de moarte»

Gorbaciov a comandat subordonaților săi să restabilească ordinea în țară. Lui, ca "democratului", astfel de fapte nu-i făcea față. Jocul tipic – el e un anchetator bun, miniștrii sunt răi. Conducerea țării (aproape toți, cu excepția lui Gorbaciov), trebuia să ia măsuri urgente pentru a păstra țara.

Când Comitetul de Urgență a început acțiunile convenite și coordonate, Elțin i-a declarat trădători și puciști. După ce astfel i-a numit și întreaga lume. Și ce Gorbaciov? Iar Gorbaciov pur și simplu nu răspundea la telefon în Foros. Povestirile despre "blocarea" sa la vila din Foros de către "puciști" sunt încredibile. În zilele de august 1991, unul dintre jurnaliști din St. Petersburg a obținut legătura de telefon cu vila Secretarul General la linia ordinară.

Gorbaciov și-a predat subordonații. El i-a înșelat. Și împreună cu puciștii buimăciți și nedumeriți de tradarea sa, el a trădat și a mințit și poporul său.

Ciubais și Gorbaciov sunt agenții serviciilor secrete britanice MI6 (Video)
Ciubais și Gorbaciov sunt agenții serviciilor secrete britanice MI6 (Video)

Comitetul de Urgență nu avea planuri de arestări sau impușcări. Prin urmare, nici nu s-a făcut nimic. Guvernul lui Gorbaciov aștepta ordonanțe de la el, iar în loc de aceste s-a format un vacuum de legătură. Iar mass-media ruse propagau așa-numita "lovitură de stat".

Amintiți-vă unde au parcurs așa-numiții puciști la final? Unde au fost arestați? La Gorbaciov la Foros.

Pentru a înțelege "seriozitatea intențiilor" Comitetului de Urgență este suficient de spus că, la 19 august 1991, șeful KGB-ului Criucikov a convocat o consfătuire cu șefii de subdiviziuni la care s-a vorbit despre introducerea regimului extraordinar... și formarea echipelor de cekiști pentru recoltarea cartofilor.

Avem oare nevoie de valorile occidentale? (Video)
Avem oare nevoie de valorile occidentale? (Video)

Tradare. Minciună. Sânge.

"Revoluția" întotdeauna are nevoie de sânge, are nevoie de eroi. Comitetul de Urgență nu avea nici gând de a împușca. În genere, ei nu știau ce să facă. Acum deja nu se cuvine de vorbit despre faptul, că viitoarele personaje istorice ai anilor ' 90, ofițerii de desant Pavel Graciov și Alexandr Lebedi, gardierii lui Elțin în zilele de "puci", au fost trimiși acolo... de "puciști". Ofițerii pur și simplu și-au schimbat comandantul și nu se mai ordonau ministerului apărării al URSS, trecînd sub comanda ministrului apărării a lui Elțin. Astfel, au semnat condamnarea la moarte a țării, căreia au depus jurămînt.

Oare putem să-i învinuim pentru faptele de atunci, după 20 de ani, acum?

Secrete militare. Canalul RenTV (Video)
Secrete militare. Canalul RenTV (Video)

Dar regizorii acestui spectacol aveau nevoie de sânge, și el neapărat trebuia vărsat. Oare cum de creat crimele ”regimului de sânge” al puciștilor, când ei însuși se temeau de orice scenariu de forță?

O trupă de patrulare mobilă a fost atacată de mulțimea stîrnită și provocată conștient. În primul rând, drumul trupei a fost blocat de autobuze și troleibuze. Pentru ce? Această trupă nu direcționa cu un scop, nu avea nici o misie aparte. Ea patrula străzile. Nu împușca, nu agresa pe nimeni. Doar mergea pe alături.

Apoi în mașină au zburat sticle cu ”cockteilul Molotov”, băieții ce au sărit pe mașină, închideau orificiile de vizionare. Șoferii fără posibilitatea de a se orienta puteau să calce oamenii, de ce și se avea nevoie. Unul din demonstranți a deschis trapa de acces. Ca urmare, după regulament, din mașină s-a deschis focul.

Iar împrejur, din timp, s-au strîns reporterii internaționali, parcă știind anterior scenariul.

Trebuie de înțeles – această tragedie rusă a fost planuită, relizată și regizată special pentru discreditarea și distrugerea Patriei noastre – USSR.

Faptă importantă: toți ofițerii și soldații trupei, care apoi au fost judecați pentru morți umane – au fost disculpați. N-a fost condamnat nimeni.

O faptă și mai interesantă. Toți puciștii și membrii ai Comitetului de Urgență au fost amnistiați. Foarte repede. În 1994 judecat a fost doar generalul Varennikov, ce conștient a renunțat la amnistiere și a insistat de a fi judecat. A fost disculpat.

Iar acum de aducem aminte că tentativa loviturii de stat, tradarea de Patrie sînt infracțiunile cele mai grave.

De unde oare o asemenea neconcordanță dintre infracțiunea comisă și pedeapsă obținută?

Din cauza că puci n-a fost, ceea ce a avut loc – nu a fost puci.

Și încă ceva. Puciul nu a fost nu doar în 1991. El n-a avut loc nici în luna august 1917. Nici o "rebeliune lui Cornilov" n-a fost. Ceea ce s-a întâmplat în august 1991 exact redă evenimentele din vara anului 1917. Atunci Kerenski (conducătorul Rusiei la acel moment), a dat dispoziție subalternului său, generalului Cornilov, de a introduce trupe în Petrograd pentru restabilirea ordinii. Când Lavr Cornilov a executat ordinul – Kerenski l-a anunțat trădător și l-a arestat împreună cu un grup de ofițeri superiori. Acuzându-l de încercarea de a prelua puterea, la care nici nu se gândeau generalii ruși plini de cinste. După ce Kerenski a eliberat pe bolșevici din închisori, le-a dat arme; și anume ei peste două luni l-au dat jos pe Kerenski și "guvernul provizoriu".

La fel în august 1991, Gorbaciov și-a trădat țara și subalternii; și s-a întors de la Foros lipsit de putere.

Scenariile din august 1991 și 1917 frapează prin asemănarea sa.

Comanda de a restabili ordinea. Anunțarea de trădători pentru executarea ordinului. Nedumerirea și confuzia ofițerilor. Înfrângerea lor inevitabilă - nici nu erau pregătiți de luptă. Gata doar de a executa ordine.

Și apoi - distrugerea țării. Destrămare. Războiul civil. Da, civil. Războiul din Cecenia – e un război civil. Cetățeni ruși uciși de cetățeni ruși.

Mă întrebați ce cred despre august 1991?

Ce simt în acestă zi?

Pe suflet mi-e amar. Mă doare. Regret mult.

Și sărbătoare?

N-am ce sărbători. Mai curînd aș plînge.

Va trece timpul și manualele de istorie a Rusiei vor fi, în cele din urmă, rescrise în interesul Rusiei. Adevărul își va găsi drumul. Și noii conducători ai Rusiei vor cunoaște istoria mai bine ca "puciștii", mai bine decît liderii Comitetului de urgență.

Și a treia oară, scenariul condus de străini nu va mai fi jucat în Rusia.

Necunoașterea istoriei - este un fleac?

E fatal.

 

Sursa